Activiteiten 2019

kwb - Operatie Proper

 


 

 

Wat?

Iedereen houdt van een propere buurt. Want een propere buurt is een aangename buurt. Met ‘Kwb - Operatie Proper!’ wil kwb dat zo veel mogelijk afdelingen een engagement nemen om de buurt, een naburig parkje, de omgeving van het kwb-lokaal of een ander klein, afgebakend gebied proper houden. Het is niet de bedoeling dat we slechts eenmalig een zwerfvuilactie doen in een groot gebied in de gemeente, maar dat we ons gedurende een half jaar concentreren op een welbepaald gebied (dit hoeft niet groot te zijn, maar wel waar het nodig is) en dit op regelmatige tijdstippen proper houden.

Wanneer?

‘Kwb - Operatie Proper!’ vindt plaats van 1 april 2019 tot en met 30 september 2019. Niet toevallig werd voor de periode gekozen waarin het mooi weer is. Zwerfvuil kent namelijk zijn piek in en rond de zomer omdat de mensen dan veel meer buiten vertoeven.

Waarom?

Met de gemeenschappelijke zwerfvuilactie ‘Kwb - Operatie Proper!’ wil kwb haar afdelingen en leden niet enkel sensibiliseren maar ook activeren. Een beperkte oppervlakte gedurende een langere periode proper houden, werkt beter dan een eenmalige, grote opruimactie. Door systematisch een plaats proper te houden, wordt de indruk gewekt dat deze plaats altijd proper gehouden wordt, waardoor er ook minder (zwerf)afval achtergelaten wordt. Mooie en propere buurten blijven dan ook langer proper. Daarnaast wil kwb ook beleidsmatig druk uitoefenen, zowel op Vlaams niveau als op gemeentelijk vlak.

 

Waar en wanneer

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.