Activiteiten 2019

Veilig op een veilige fiets

 


 

 

Wat?

In deze interactieve infosessie worden fietsers op een laagdrempelige manier duidelijk geïnformeerd over de verkeersregels die hen aanbelangen en wat veilig fietsen en een veilige fiets juist inhouden. De activiteit ‘Veilig op een veilige fiets’ toont hoe je je als fietser veilig en volgens de verkeersregels op de weg moet gedragen, want dat is een belangrijk aspect van verkeersveiligheid. Daarnaast moet je fiets ook in orde zijn, want een veilige fiets is een must. Je laten zien en gezien worden is dus de boodschap.

Inhoud van de activiteit

De activiteit ‘Veilig op een veilige fiets’ is een workshop van twee uur. Eerst test een korte quiz de kennis van de verkeersregels als fietser. Dan is het tijd om de belangrijkste en ook de nieuwe verkeersregels even van dichterbij te bekijken en een aantal verkeerssituaties onder de loep te nemen. Veiligheid staat steeds voorop: wat is een veilige fiets en hoe moet je als fietser in het verkeer zichtbaar zijn? In samenspraak met de lesgever en op basis van de belangstelling van de deelnemers kan worden ingezoomd op één van deze thema’s: fietsen in groep en/of fietsen met een elektrische fiets. Een lesgever met de nodige vooropleiding leidt deze workshop in goede banen en beantwoordt al je vragen over fietsveiligheid.

 

Waar en wanneer

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.