Activiteiten 2019

Geocaching met

de smartphone

 


 

Wat?

Geocaching is de alom bekende schattenzoektocht waar digitaal en realiteit elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS-coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS of smartphone, kan je aan de slag gaan. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Uiteraard krijg je wel wat hulp dankzij enkele hints.

Inhoud van de activiteit

Geocaching is een avontuurlijke wandeling, waarbij de deelnemers op het parcours op zoek gaan naar schatten. Voorafgaand aan het uitwerken van de wandeling, bepaal je het thema. Is het een avontuurlijke tocht, is het een sprookjestocht, is het een zoektocht in het teken van Halloween of … Wie verstopt deze schatten? Wel, de geocachers zelf. Met dit systeem stippel je zelf een tocht uit in jouw buurt, en onderweg verstop je enkele schatten. Geocachen laat toe om van een doodgewone wandeling iets avontuurlijks te

maken op maat van de deelnemers: kinderen, gezinnen, quizfanaten, avonturiers, de gewone wandelaar ... De tocht zelf stippel je uit langs 5 tot 15 plaatsen afhankelijk van de lengte en duur van de wandeling. Onderweg zijn er een aantal stopplaatsen met een opdracht. Tips, richtlijnen en voorbeelden vind je in het draaiboek dat staat op de programmasite: programma.kwbeensgezind.be

Voor de afdelingen die meer willen weten over hoe en waar juist een wandeling uit te stippelen, geven we ondersteuning en training via een opleidingsmoment in elke provincie.

 

Waar en wanneer

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.