Activiteiten 2019

Ehbo in het gezin

 


Wat?

‘EHBO in het gezin’ is een opleidingsmoment waarbij een begeleider van Het Vlaamse Kruis komt vertellen wat je precies moet doen bij kleine ongevallen in en rondom het huis. Na het volgen van deze beknopte opleiding kan je al enkele basishandelingen toepassen bij een ongeval.

Inhoud van de activiteit

De statistieken vertellen ons dat de meeste ongelukken thuis gebeuren. Een snijwonde, een val, bloedneus, een buil … het is snel gebeurd! Om ook van ernstige verwondingen te herstellen, is het nodig om het slachtoffer onmiddellijk na het ongeluk de correcte eerste zorgen toe te dienen. Het Vlaamse Kruis streeft na dat tenminste één persoon in elk gezin de eerste hulp kan verlenen. Dat kan via de opleiding ‘EHBO in het gezin’! Deze twee uur durende opleiding is voor iedereen toegankelijk, voorkennis is niet nodig. Zowel ongevallen met kinderen als met volwassenen komen aan bod.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Snijwonden
  • Kneuzingen
  • Insectenbeten
  • Verstikking
  • Brandwonden

 

Waar en wanneer

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.