Activiteiten 2019

Werk zelf aan mobiliteit

 


Wat?

‘Werk zelf aan mobiliteit’ is een workshop begeleid door het VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Kunnen we als kwb-groep meewerken aan de mobiliteit in onze directe leefomgeving, in onze gemeente of stad? Of is die taak enkel weggelegd voor verkeersspecialisten en politici? Kunnen wij als weggebruikers en inwoners ook bijdragen aan de verbetering van de veiligheid en mobiliteit in onze omgeving? En kunnen we als kwb samen met andere partners ook als speler toetreden? Die vragen krijgen tijdens de workshop een antwoord.

Inhoud van de activiteit

Deze workshop reikt kwb-afdelingen concrete tools en informatie aan om het mobiliteitsbeleid op lokaal niveau mee te bepalen. Deze workshop is niet de geschikte plaats om discussies over lokale situaties en/of het politieke beleid in een gemeente of stad te voeren.

De workshop richt zich op vrijwilligers binnen een gemeente die een interesse hebben in mobiliteit en graag de mobiliteit in hun omgeving willen verbeteren. De workshop informeert, inspireert en reikt concrete voorbeelden aan. Daarna is het aan de groep om hiermee aan de slag te gaan. Het is aangewezen om vooraf al eens te bekijken met welke mogelijke partners jouw kwb-groep kan samenwerken en hen uit te nodigen voor de workshop. Denk maar aan scholen, mensen van het lokaal bestuur, verkeersouders, fietsersgroepen, andere verenigingen ...

 

Waar en wanneer

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.