Leren autorijden met vrije begeleiding

Vormingsmoment

 

Vormingsmoment voor begeleiders

De vrije begeleiding is een betaalbaar en kwalitatief alternatief om jongeren op te leiden tot vaardige, veilige en respectvolle chauffeurs.

Kwb wil daarom de vrije begeleiding blijven ondersteunen! 

Om als begeleider van een kandidaat-bestuurder vermeld te worden op een voorlopig rijbewijs, moet je voortaan een ATTEST kunnen voorleggen. Om zo’n ATTEST te verkrijgen, moet de begeleider een VORMINGSMOMENT VOOR BEGELEIDERS volgen.

Tijdens dit VORMINGSMOMENT VOOR BEGELEIDERS worden de juiste technieken, methodieken en vaardigheden in een stappenplan aangeleerd. Alle kennis en vaardigheid die misschien wat vervaagd is, wordt zo opnieuw aangescherpt. Hoe een goede aanpak te hanteren en valkuilen te vermijden. Er is geen toets of examen verbonden aan deze vorming! Door kandidaat-bestuurders, maar vooral ook hun begeleider(s) deze ondersteuning te bieden, zullen ze zich beter gewapend voelen in hun taak als begeleider. Zodat ze met meer vertrouwen de baan opgaan met hun kind/leerling. Daardoor zullen ze rustiger en dus veiliger hun taak kunnen uitvoeren. De kandidaat-bestuurder zal makkelijker nieuwe onderdelen opnemen, groeien en evolueren. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

Kwb organiseert deze VORMINGSMOMENTEN VOOR BEGELEIDERS. Hieronder vind je al onze VORMINGSMOMENTEN. 

Voor meer info over een bepaald VORMINGSMOMENT of inschrijven, stuur je een mailtje naar de mailadressen vermeld bij ‘meer info’. Heb je vragen over de algemene rijbewijswerking bij kwb, kan je je vraag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Praktisch:

  • Deelnemers betalen 20 euro. De kandidaat-bestuurder (leerling) mag het VORMINGSMOMENT gratis volgen.
  • De workshop duurt 3 uren. (Belangrijke vermelding/bij decreet van de Vlaamse regering: Gelieve 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn! Deelnemers die te laat zijn, kunnen geen attest krijgen. Vroegtijdig het vormingsmoment verlaten heeft ook als gevolg dat er geen attest kan bekomen worden).
  • Al onze VORMINGSMOMENTEN worden verzorgd door ervaren lesgevers die een erkenning hebben bij FOD Mobiliteit.
  • Het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Schrijf tijdig in!

“Voor vormingsmomenten in februari en maart 2019 kan je inschrijven via de verantwoordelijke van het vormingsmoment in kwestie. Hun mailadressen vind je in het overzicht hieronder. Welke vormingsmomenten er vanaf 1 april allemaal staan gepland, kan je terugvinden op onze nieuwe kwb rijbewijs-website."