Al aan het trainen voor de

Park- en bosloop?

 

Park- en bosloop 2018


Al aan het trainen voor de Park- en bosloop? Of ga je liever voor een langeafstandswandeling van abdij naar abdij of een geocache wandelzoektocht? Zelf geen sportief type? Laat je kids uitleven in het kinderbeweegdorp. Je ziet het. De mogelijkheden om actief de Park- en bosloop te beleven zijn fors uitgebreid.

Dit jaar worden niet alleen lopers maar ook wandelaars, kinderen en gezinnen uitgedaagd om samen te bewegen. Naast de klassieke loopnummers en vrije loop is er ook een aantrekkelijk aanbod voor de niet-loper. We gaan voor een totaalconcept van beweging, steeds met de nodige aandacht voor duurzaamheid en ecologie. In samenwerking met kwb, VAUDE en Wereldsolidariteit wordt de ‘cleane klerencampagne’ die dag opnieuw in de kijker gezet.

Een hele dag beweegplezier


We starten vroeg dit jaar, heel vroeg. Om 6.45u worden de eerste wandelaars met de bus naar hun vertrekpunt in Postel gebracht. Van daaruit wacht hen een schitterende wandeling van 45km met tal van toeristische bezienswaardigheden om terug aan te komen in Westerlo. De tweede groep wandelaars wordt om 10u naar Balen Hulsen gebracht om na een tocht van 25km terug aan te komen aan het vertrekpunt.
Onze Vrije Loop, met gezamenlijke start, gaat dit jaar al van start om 10u. Je kan ter plaatse beslissen hoeveel rondes van 4 kilometer je wil lopen. Van elke jogger wordt de tijd bij aankomst geregistreerd. Deze loop is bedoeld voor de recreatieve jogger die de ongerepte natuur in de vroege ochtend wil ontdekken.
Om 13u30 start het namiddagprogramma met loopnummers voor de allerkleinsten, gevolgd door de grotere afstanden tot 20km. G-sporters, al dan niet met begeleider, kunnen deelnemen.
Doorheen de dag kunnen de kids zich uitleven in het kinderbeweegdorp en is er ook een geocache verstopt op het terrein. Volg onze vorderingen op onze Facebookpagina of op de website van FALOS-SPORT+.

 

 

 

      Delen