Privacyverklaring kwb vzw – freelancemewerker Raak

Kwb vzw respecteert de privacywetgeving ter zake. Wat dit concreet betekent, vindt u hieronder terug.

Hoe verzamelt kwb vzw persoonlijke gegevens?

 • Kwb vzw houdt enkel persoonlijke gegevens bij die u zelf aan ons meedeelt.

Welke persoonlijke gegevens verwerkt kwb?

 • Kwb vzw verwerkt enkel jouw persoonlijke gegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten waarvoor u zich engageerde: het meewerken als freelancer aan Raak, het ledentijdschrift van kwb. Hiervoor gebruikt kwb vzw uw contactgegevens en de gegevens die nodig zijn om u financieel te vergoeden voor geleverde prestaties.

Waarvoor gebruikt kwb vzw uw persoonsgegevens?

 • Voor alle communicatie die nodig is in het kader van de freelance-opdracht.

Verstrekt kwb mijn gegevens aan derden?

 • Uw gegevens worden enkel gebruikt in functie van het engagement dat u aangaat (freelance medewerker van Raak) en voor rechtstreekse communicatie van kwb vzw.
 • Daarnaast doet kwb een beroep op derden voor technische ondersteuning: het verzorgen van de IT-infrastructuur, het hosten van de beveiligde database… Met elk van deze partners werd een verwerkingsovereenkomst afgesloten om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen.
 • We geven uw contactgegevens nooit door aan derden voor commerciële doeleinden.

Hoe lang bewaart kwb vzw uw persoonlijke gegevens?

 • Kwb vzw bewaart uw gegevens zolang de samenwerking loopt.
 • Financiële verrichtingen worden bijgehouden zolang dit wettelijk verplicht is.

Verwerkt kwb vzw uw gegevens op een veilige manier?

 • Uw gegevens worden op een veilige manier verwerkt. Hiervoor maakt kwb vzw gebruik van verschillende beveiligingstechnologieën en –maatregelen om uw gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik, verlies of openbaarmaking.

Wat kan ik zelf doen ivm mijn persoonlijke gegevens?

 • Wilt u uw gegevens inkijken, iets wijzigen in deze gegevens, of wilt u uit de database met lesgevers verwijderd worden, neem dan contact op met het kwb-secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02/246.52.31).
 • Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Privacycommissie, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

Wijziging privacy statement

 • Kwb vzw kan zijn privacyverklaring wijzigen. Van deze eventuele wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website. De laatste wijziging gebeurde op 15 mei 2018. Oudere versies van onze privacyverklaring zullen in ons archief worden opgeslagen. Stuur ons een e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u deze wilt raadplegen.

Heeft u nog vragen of bedenkingen? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .