Activiteiten 2018

Armoedeweek

 


Vandaag leven 1.700.000 Belgen met een inkomen onder de armoedegrens: dat is meer dan 1 op de 7. Zij beschikken niet over (gezond) voedsel, degelijke huisvesting, hebben minder of geen toegang tot de gezondheidszorg of hebben geen mogelijkheden om verder te studeren. Maar ook het sociale leven staat onder druk. Tijdens de inleefweek gaan deelnemers de uitdaging aan om rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft.

  • Je leeft met een beperkt budget waarmee voeding, maar ook kinderopvang, energiekosten, mobiliteit enzovoort betaald worden.
  • Je gaat om met onverwachte situaties.
  • Je houdt inkomsten en uitgaven bij.
  • Je reflecteert o.a. over gevoelens van stress en de impact op je relaties.

Een week inleven, lost uiteraard het probleem niet op, maar brengt de deelnemers wel inzichten over armoede bij. Ze moet afwegen en keuzes maken. Het doet hen anders kijken naar mensen met armoede-ervaring en een leven in armoede.

Het zelf meemaken? Hieronder vind je binnenkort de gegevens van enkele kwb-afdelingen waar dat kan.

 

Waar en wanneer

 

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.