Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

TOPVAKANTIE bij Holiday Suites

terugblik op de workshops

HELP, één van de kinderen is jarig

 

workshop:HELP, één van de kinderen is jarig

Vrienden uitnodigen voor een verjaardagsfeest. Samen ravotten in de tuin. Snel naar binnen want de pannenkoeken zijn klaar. Cadeautjes openen. Samen spelen. Bedankt voor het komen, afscheid nemen aan de voordeur. Echter, vandaag zien we zeer commerciële mogelijkheden waaruit ouders kunnen kiezen EN die veel geld kosten. Kinderen moeten niet creatief zijn en gewoon het feestje ondergaan. Waarom? Tijd en creativiteit. Mensen verklaren elkaar ‘zot’ om aan een dergelijk feest te beginnen. Maar wat is er leuker voor de kids dan een eigen feest dat ze zelf kunnen maken….

Wij proberen een alternatief te bieden.

Tijdens de opleiding(onder leiding van Banier) kregen de deelnemers een korte maar zeer degelijke inkijk in het organiseren van verjaardagsfeestjes en de Feestdoos (product van Banier) Als inleiding werd er samen gezocht naar mogelijke ‘feest-thema’s’ om dan vervolgens de ‘voorbereidingen’ degelijk aan te pakken. Een leuke uitnodiging, lekkere en gezonde hapjes werden besproken aan de hand van de verjaardagsbundel.(terug te vinden op onze site)”

workshop:HELP, één van de kinderen is jarig

Na deze inleiding namen de mensen van Banier de avond over. Ze gaven ons inzicht in de verschillende feestdozen (elke doos heeft de ingrediënten voor een knutselmoment) Later gingen de deelnemers dan concreet aan de slag met de feestdoos ‘balpennen maken’. Met het knutselmateriaal fymo werden er schitterende balpennen gemaakt. Elke balpen kreeg een persoonlijke toets. Tijdens de workshop gaf de begeleider nog wat tips mee, in verband met de veiligheid bij het knutselen.

Deze opleiding was een aanzet om een workshop samen met andere jonge ouders uit te werken op afdelingsniveau. Binnen onze afdelingen willen we een moment waarop we ouders met jonge kinderen samenbrengen en een voorstel/voorbeeld van een kinderfeest geven. Later kunnen deze ouders elkaar dan ondersteunen bij de realisatie van elkaars feestjes.

De opleiding was van hoog niveau en werd erg gesmaakt door de deelnemers. Nu kunnen ze aan de slag in de afdelingen. Hip Hip Hoera !!

workshop:HELP, één van de kinderen is jarig