Activiteiten 2019

50 mythes rond

gezonde voeding

 


Wat?

Tijdens de infosessie ‘50 mythes rond gezonde voeding’ wordt ingegaan op de tientallen dieetmodellen, gezondheidsrages en volkswijsheden die er bestaan rond gezondheid en gezonde voeding. De activiteit is heerlijk helder, confronteert je met je eigen, al dan niet juiste inzichten en helpt je om bewuster en vooral juister te kijken naar voeding.

Inhoud van de activiteit

Er gaat geen week voorbij of we krijgen een nieuw wonderdieet gepresenteerd, of een (wetenschappelijk onderbouwd) recept dat ons telkens weer uitlegt hoe we gemakkelijk kilo’s kwijt kunnen geraken en gezond kunnen leven. Allemaal beloven ze ons snelle gewichtsafname en een betere gezondheid. Alleen … vele van die diëten spreken elkaar tegen en het wordt voor de leek steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien.

Met ‘50 mythes rond gezonde voeding’ bieden we een boeiende vormingsactiviteit. Een diëtist van CM vertrekt van een algemene ‘vooronderstellingen’ en ‘theorieën’ die er bestaan rond voeding, om ze daarna te duiden en al dan niet te weerleggen. De activiteit bestaat naast de inleiding uit drie delen: een animatief gedeelte met een presentatie en bevraging van de zaal rond de 50 mythes, een inhoudelijke insteek van de diëtist(e) met aandacht voor de omgekeerde voedingspiramide en voldoende ruimte voor vraagstelling uit de zaal.

 

Waar en wanneer

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.

afdeling datum - uur plaats meer info?
Wuustwezel 31-01--2019 20:00 Pijlkruidstraat 32, 2990 Wuustwezel meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lommel 31-01-2019 20:00 Klosterhof Lommel Katenbos, 3920 Lommel meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ternat 05-02-2019 20:00 Kloosterweg 1, 1740 ternat meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
St. Pauwels 07-02-2019 19:30 Dries 17, 9170 St Pauwels meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Reet 01-03-2019 20:00 Gildenhuis Eikenstraat 13, 2840 Reet meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.