How-to?

Promokrant

 
 Via een eigen promotiekrant kan je buiten je eigen publiek nog extra mensen aantrekken die interesse hebben in je activiteiten. Grijp de kans en maak hier NU snel gebruik van!

meer.

Lieve Blancquaert

getuigt

 

Rana Plaza:
gestikt onder puin

Ontmoetingen en over de huidige situatie
van de kledingarbeiders

meer.

 

 


15% korting op

de Leesbox!

meer

15% korting op de Leesbox!

Offer: 5% discount

Een unieke Belvilla

meer

Ledenvoordeel - Belvilla

inzicht en  duiding

Mondiaal nieuws

meer

Ledenvoordeel MO*

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Het is tijd om tijd te maken

Voorwoord Raak december

Veel moeten. Veel willen. Dingen goed, ja zelfs perfect doen. Overal bij zijn. Niks missen. Dat gaat meestal vanzelf. De agenda vol krijgen is geen probleem, hem af en toe leeg houden kost meer moeite.

Onlangs ging ik naar een studiedag met als thema tijd. ‘Heb jij daar tijd voor?’, ‘Heb jij het misschien niet druk?’ Dit waren de eerste reacties uit mijn omgeving. Nogal veel onbegrip en ongeloof. Maar ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik er tijd voor heb gemaakt. Het was interessant, verrijkend, met heel sterke sprekers … Het was zelfs zo goed dat ik een aantal dingen die mij troffen met jullie wil delen.

‘ ‘Een mens krijgt vandaag op één dag even veel prikkels als een mens uit de 13de eeuw in zijn hele leven’’

Wat zien we vandaag? We zijn allemaal druk, druk, druk bezig met van alles en nog wat, zowel thuis als op het werk. Het zit ingebakken in elk van ons, bij de ene al wat meer dan bij de andere. Meer en meer mensen kunnen niet meer en worden ziek. Mensen worden ziek van de vele prikkels om zich heen. We werken minder maar we hebben meer te doen. Wist je dat een mens op vandaag in één dag evenveel prikkels krijgt als een mens uit de 13de eeuw in zijn hele leven? We genieten niet langer van het leven.

Waarom is dat zo? Omdat mensen druk ervaren op hun werk. Taken zijn moeilijker geworden, de productiviteit moet omhoog, het moet efficiënter … Daarnaast leggen we dezelfde druk ook nog eens op in onze vrije tijd. We gaan op vakantie, volgen cursussen, kijken voetbal met vrienden, zitten in een sportclub … We willen van alles doen, en proppen ons leven vol. We willen er alles uit halen wat er in zit. Het is zo erg dat we zelfs plannen wanneer we niets gaan plannen. Vandaag staan we constant in stand-by. Vroeger was er de aan/uitknop, maar die is verdwenen. Met onze smartphone staan we altijd en overal met iedereen in verbinding. Zelfs op vakantie in het buitenland valt de drempel van de kostprijs weg, nu de hoge roaming-tarieven in de EU verleden tijd zijn.

Lees meer...