Gezinsgriezeltochten

Ga op zoek naar de waarheid!

 

Wie liegt en wie spreekt de waarheid? Wat is er echt gebeurd? Ontdek het samen tijdens de kwb-griezeltocht, een leuke en spannende luisterwandeling voor het gezin met Warre Borgmans.Ontdek alle locaties en data vanaf 15/10.

Naar het overzicht

Themadag in Mechelen

150 hulpsinten en -pieten op training

 

Op zaterdag 1 oktober verzamelden zowat 150 kwb-hulpsinten en -pieten voor een fijne dag vol ontmoeting en workshops. Daarmee werden ze bedankt voor hun inzet en konden ze inspiratie opdoen voor hun eigen Sint-activiteit.

Lees het sfeerverslag

kwb maken

Vier gratis activiteiten!

 

Kwb maken, ook nu kan het nog. Daarom werkten we voor jullie 4 100% coronaveilige én 100% gratis activiteiten uit. Een griezeltocht, online sintbezoek, digitale kooklessen of online workshop: wat kiezen jullie?

meernu in de kijker

Ken jij onze Facebookpagina-al?

Laat je deelnemers kiezen!

Ontdek de kwb-poll

meer

Ontdek de kwb-poll

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Voorwoord Raak november 2021

Het beste voor iedereen

BuitenEen telefoontje van een lokale kwb-voorzitter, die zich bijna verontschuldigde om een beetje van mijn tijd te vragen om een idee af te toetsen, maakte me onlangs erg gelukkig. De afdeling had op de bestuursvergadering nagedacht over het systeem van de loonindexering. De bestuursleden hadden er een tijdje over gediscussieerd. Er was geen twijfel over het al of niet afschaffen van dat systeem, maar wel over de manier hoe het zou moeten werken. Zo’n loonindexering komt er namelijk op een moment dat alles duurder wordt. Op basis van dat ‘duurdere’ leven wordt ook jouw loon procentueel mee de hoogte in gestuwd.

En met die procenten, daar hadden ze een probleem mee. Iemand met een hoog inkomen krijgt daardoor een grotere stijging dan iemand met een laag inkomen. Maar dat duurder brood kost voor iedereen toch evenveel centen meer. Eigenlijk zou iedereen gewoon een gelijk bedrag extra moeten krijgen, bijvoorbeeld gebaseerd op het gemiddeld inkomen, redeneerden ze.

Lees meer...