KWB Programma 2019

Het nieuwe kwb aanbod

 

Wil je weten wat je bij kwb kan beleven in 2019? Neem dan nu een kijkje op onze programmawebsite. Op deze pagina vind je alle activiteiten uit het kwb-aanbod voor 2019.

meer.

schoonmaakproducten

duurzaam kuisen

 

Maak je eigen schoonmaakproducten. Enkele voordelen: het is goed voor het milieu want vrij van schadelijke stoffen, zeer eenvoudig te maken, spotgoedkoop en verpakkingsvrij!

meer.

 

 


nu in de kijker

Kinepolis-vouchers

aan voordeeltarief!

meer

Kinepolis voordeel

Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

Topvakantie bij Holiday Suites

inzicht en  duiding

Mondiaal nieuws

meer

Ledenvoordeel MO*

Ledenvoordeel - Belvilla

Vossen belevingstraject

fietstocht door het Waasland

meer

belevingstraject - fietstocht door het Waasland

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Veilig schoolverkeer

Voorwoord Raak september 17

Vanaf deze maand vertrekken weer elke ochtend meer dan één miljoen Vlaamse kinderen naar school. Ik wil je geen schrik aanjagen, maar dat is niet zonder risico. Elke dag zijn bijna veertig kinderen tussen drie en achttien jaar op een of andere manier betrokken bij een verkeersongeval. Die hebben vaak vreselijke gevolgen, zowel voor het kind, zijn of haar familie, als voor de chauffeur.

‘Als iedereen zich in het verkeer gedraagt zoals hij of zij hoopt dat anderen zich zullen gedragen, wordt het vast een goeie en veilige start van het schooljaar.’

De start van het nieuwe schooljaar is voor ouders, kinderen en leerkrachten opnieuw een aanpassing. Kinderen zijn vaak hun speelsheid van de grote vakantie nog niet afgeleerd en ouders willen (of moeten) zich na het afzetten van hun kinderen aan school haasten naar het werk. Ook voor de overige automobilisten en weggebruikers is het weer wennen aan kinderen, na twee relatief rustige maanden op de weg. Daarom moeten we de hele maand september nog meer dan anders aandacht besteden aan het verkeersgedrag aan de schoolpoorten, maar ook op de belangrijkste routes van en naar de scholen.

Verschillende facetten en personen spelen hierbij een rol. Ik zet er enkele op een rij. Als ouder doe je er altijd goed aan om voor de start van het schooljaar de route naar school samen met je kinderen al een paar keer af te leggen. Zo kan je hen wijzen op mogelijke gevaarlijke punten voor ze zich in het drukke schoolverkeer storten. Oma wist het al: oefening baart kunst. Dat is ook zo met fietsen of wandelen naar school.

Lees meer...