Oekraïense boeken

Nederlands oefenen met kwb

 

Al bijna 200 Oekraïense kinderen (en hun ouders) oefenen momenteel samen en op een plezierige manier hun Nederlands, en dat dankzij kwb. Het geïllustreerde hardcover paasboek werd voorzien van een bijkomende Oekraïense vertaling.

Lees meer

Zomerplezier

Ontdek de kwb-zoektochten

 

Zin om deze zomer met fiets of te voet op pad te gaan en je buurt te herontdekken? Of op verkenning te gaan in een naburige gemeente? Dat kan met kwb. Bijna 30 afdelingen zetten een zoektocht op poten.

Ontdek alle tochten

kwb maken

Vier gratis activiteiten!

 

Kwb maken, ook nu kan het nog. Daarom werkten we voor jullie 4 100% coronaveilige én 100% gratis activiteiten uit. Een griezeltocht, online sintbezoek, digitale kooklessen of online workshop: wat kiezen jullie?

meer


nu in de kijker

Met korting naar de Zoo

Planckendael

Voordelig naar Planckendael

Ledenvoordelen

meer

Voordelig naar Planckendael

Zo was Smaakmakers

Sfeerbeelden

meer

Zo was Smaakmakers

Ken jij onze Facebookpagina-al?

Laat je deelnemers kiezen!

Ontdek de kwb-poll

meer

Ontdek de kwb-poll

reizen

Op kwb-reis of uitstap

Wat je moet weten

meer

Op kwb-reis of uitstap

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Voorwoord Raak november 2021

Het beste voor iedereen

BuitenEen telefoontje van een lokale kwb-voorzitter, die zich bijna verontschuldigde om een beetje van mijn tijd te vragen om een idee af te toetsen, maakte me onlangs erg gelukkig. De afdeling had op de bestuursvergadering nagedacht over het systeem van de loonindexering. De bestuursleden hadden er een tijdje over gediscussieerd. Er was geen twijfel over het al of niet afschaffen van dat systeem, maar wel over de manier hoe het zou moeten werken. Zo’n loonindexering komt er namelijk op een moment dat alles duurder wordt. Op basis van dat ‘duurdere’ leven wordt ook jouw loon procentueel mee de hoogte in gestuwd.

En met die procenten, daar hadden ze een probleem mee. Iemand met een hoog inkomen krijgt daardoor een grotere stijging dan iemand met een laag inkomen. Maar dat duurder brood kost voor iedereen toch evenveel centen meer. Eigenlijk zou iedereen gewoon een gelijk bedrag extra moeten krijgen, bijvoorbeeld gebaseerd op het gemiddeld inkomen, redeneerden ze.

Lees meer...