Minister Lydia Peeters legt een plan op tafel om de rijopleiding te hervormen. Zo zou onder meer de stageperiode worden uitgebreid, goed nieuws. Toch zijn er ook kanttekeningen te plaatsen. Kwb Rijbewijs ging erover in gesprek met Visie.
In de griezeltochten van het afgelopen najaar lieten we de deelnemers kennismaken met de dynamieken van wij-zij-denken. Raak keek samen met polarisatiestrateeg Chris Wyns, die meewerkte aan de uitwerking, naar de resultaten.
Voorwoord Raak oktober 2015
Cijfers zeggen niet alles, maar soms spreken cijfers voor zichzelf. In België groeit één op de zeven kinderen in armoede op. In steden als Brussel en Antwerpen is dit bijna één op de vier. Meer dan een derde van de Vlamingen leeft in armoede of loopt ernstig risico om in armoede te verzeilen. En die groep wordt steeds groter.
Ook in onze omgeving leven mensen in armoede. We kennen hen van zien, of van een praatje af en toe. Maar daarom weten we nog niet hoe het aanvoelt om elke dag te moeten overleven met weinig middelen, of om je elke dag zorgen te moeten maken over morgen.
Over armoede zijn de meningen rap gevormd. Vooral dan door mensen die hun bestaan ‘zeker’ weten. “Armoede? Ach kom, toch niet hier. Toch niet in ons land?”
Armoede is complex, armoede is een kluwen. Ieder verhaal is ook anders. Armoede beweegt als een neerwaartse spiraal. Als mensen in armoede hun verhaal vertellen, zie je vele oorzaken en verschillende factoren die afremmen, en meer en meer grenzen opwerpen.