Rijopleiding

Kwb kritisch voor nieuw voorstel

 

Minister Lydia Peeters legt een plan op tafel om de rijopleiding te hervormen. Zo zou onder meer de stageperiode worden uitgebreid, goed nieuws. Toch zijn er ook kanttekeningen te plaatsen. Kwb Rijbewijs ging erover in gesprek met Visie.

Lees het artikel

Polarisatie

Ook kinderen kennen nuance

 

In de griezeltochten van het afgelopen najaar lieten we de deelnemers kennismaken met de dynamieken van wij-zij-denken. Raak keek samen met polarisatiestrateeg Chris Wyns, die meewerkte aan de uitwerking, naar de resultaten.

Lees meer

kwb maken

Vier gratis activiteiten!

 

Kwb maken, ook nu kan het nog. Daarom werkten we voor jullie 4 100% coronaveilige én 100% gratis activiteiten uit. Een griezeltocht, online sintbezoek, digitale kooklessen of online workshop: wat kiezen jullie?

meer


nu in de kijker

Welkom op Smaakmakers!

Ontdek alle data

meer

Welkom op Smaakmakers!

Kom bij kwb werken!

Ken jij onze Facebookpagina-al?

Laat je deelnemers kiezen!

Ontdek de kwb-poll

meer

Ontdek de kwb-poll

reizen

Op kwb-reis of uitstap

Wat je moet weten

meer

Op kwb-reis of uitstap

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Voorwoord Raak november 2021

Het beste voor iedereen

BuitenEen telefoontje van een lokale kwb-voorzitter, die zich bijna verontschuldigde om een beetje van mijn tijd te vragen om een idee af te toetsen, maakte me onlangs erg gelukkig. De afdeling had op de bestuursvergadering nagedacht over het systeem van de loonindexering. De bestuursleden hadden er een tijdje over gediscussieerd. Er was geen twijfel over het al of niet afschaffen van dat systeem, maar wel over de manier hoe het zou moeten werken. Zo’n loonindexering komt er namelijk op een moment dat alles duurder wordt. Op basis van dat ‘duurdere’ leven wordt ook jouw loon procentueel mee de hoogte in gestuwd.

En met die procenten, daar hadden ze een probleem mee. Iemand met een hoog inkomen krijgt daardoor een grotere stijging dan iemand met een laag inkomen. Maar dat duurder brood kost voor iedereen toch evenveel centen meer. Eigenlijk zou iedereen gewoon een gelijk bedrag extra moeten krijgen, bijvoorbeeld gebaseerd op het gemiddeld inkomen, redeneerden ze.

Lees meer...