Gezinsgriezeltochten

Ga op zoek naar de waarheid!

 

Wie liegt en wie spreekt de waarheid? Wat is er echt gebeurd? Ontdek het samen tijdens de kwb-griezeltocht, een leuke en spannende luisterwandeling voor het gezin met Warre Borgmans.Ontdek alle locaties en data vanaf 15/10.

Naar het overzicht

Themadag in Mechelen

150 hulpsinten en -pieten op training

 

Op zaterdag 1 oktober verzamelden zowat 150 kwb-hulpsinten en -pieten voor een fijne dag vol ontmoeting en workshops. Daarmee werden ze bedankt voor hun inzet en konden ze inspiratie opdoen voor hun eigen Sint-activiteit.

Lees het sfeerverslag

kwb maken

Vier gratis activiteiten!

 

Kwb maken, ook nu kan het nog. Daarom werkten we voor jullie 4 100% coronaveilige én 100% gratis activiteiten uit. Een griezeltocht, online sintbezoek, digitale kooklessen of online workshop: wat kiezen jullie?

meernu in de kijker

Ken jij onze Facebookpagina-al?

Laat je deelnemers kiezen!

Ontdek de kwb-poll

meer

Ontdek de kwb-poll

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Over dromen, plannen en de angst voor mislukking

Voorwoord Raak april 2017

Het lijkt erg logisch om ervan uit te gaan dat keuzes hebben een goeie zaak is. Je hebt meer opties om uit te kiezen en hoe meer keuze, hoe meer mogelijkheden. Psychologen beweren echter dat deze veronderstelling niet klopt. Het hebben van een keuze is inderdaad beter dan geen keuzes hebben. Maar meer keuze leidt niet noodzakelijk tot meer tevredenheid. Bij een teveel aan keuzes raken mensen verlamd en kiezen ze niet meer. Het leidt zelfs tot stress en de angst om de verkeerde keuze te maken stijgt. Dat noemt men de keuzeparadox.

FOMO (= Fear Of Missing Out) is een syndroom dat steeds vaker opduikt, vooral bij de jongere generaties. Je durft geen keuzes meer te maken in het leven uit angst om de verkeerde beslissingen te nemen.

De angst om fouten te maken en om te mislukken is misschien wel de grootste factor in het niet durven waarmaken van dromen en plannen. In onzekere tijden met een slechte economie is het gemakkelijker om op veilig te spelen. Maar … aan het op veilig spelen zijn ook risico’s verbonden. Als je nooit durft te mislukken, zal de meetlat van je succes nooit erg hoog liggen. Velen onderschatten hun eigen talent en de kans om terug recht te krabbelen na een tegenslag.

Lees meer...