KWB Programma 2019

Het nieuwe kwb aanbod

 

Wil je weten wat je bij kwb kan beleven in 2019? Neem dan nu een kijkje op onze programmawebsite. Op deze pagina vind je alle activiteiten uit het kwb-aanbod voor 2019.

meer.

schoonmaakproducten

duurzaam kuisen

 

Maak je eigen schoonmaakproducten. Enkele voordelen: het is goed voor het milieu want vrij van schadelijke stoffen, zeer eenvoudig te maken, spotgoedkoop en verpakkingsvrij!

meer.

 

 


nu in de kijker

Kinepolis-vouchers

aan voordeeltarief!

meer

Kinepolis voordeel

Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

Topvakantie bij Holiday Suites

inzicht en  duiding

Mondiaal nieuws

meer

Ledenvoordeel MO*

Ledenvoordeel - Belvilla

Vossen belevingstraject

fietstocht door het Waasland

meer

belevingstraject - fietstocht door het Waasland

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

(V)rij(e) begeleiding

Voorwoord Raak mei

De rijopleiding en het rijexamen worden binnenkort hervormd en dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Het moet ervoor zorgen dat jongeren technisch klaar zijn om deel te nemen aan het verkeer. Maar het moet ook het aantal verkeersongevallen waar jongeren bij betrokken zijn, doen dalen.

In de vernieuwingen zit onder andere een gefaseerde opleiding met langere oefenperiode, een uitgebreider examen en een terugkeermoment. Dat alles zal tot betere resultaten leiden. Ook vrije begeleiding - leren rijden met ouders of andere bekenden uit de kennissenkring - past nog altijd in dat plaatje.

Kwb stimuleert al tientallen jaren die vrije rijbegeleiding. Omdat het een goede en betaalbare methode is om je rijbewijs te behalen. Het is bewezen dat vrije rijbegeleiding even kwalitatief is als een opleiding door professionele instructeurs. Alle onderzoeken die er in het verleden geweest zijn - zowel naar slaagkansen op het examen als naar risico op ongeval na het behalen van het rijbewijs - tonen dat aan. Ook tijdens de opleiding gebeuren er bij vrije begeleiding minder ongevallen. Mede door het hoge aantal oefenuren - vaak ook gecombineerd met een (korte) opleiding door professionele rijinstructeurs - bewijst deze opleidingsmethode haar deugd.

Lees meer...