Kwb werft aan

Vacatures

 
 Kwb is op zoek naar twee nieuwe collega's. We werven aan: een stafmedewerker communicatie (voltijds) en een hoofd administratie (voltijds).

meer.

Al aan het trainen voor de

Park- en bosloop?

 

Al aan het trainen voor de Park- en bosloop? Of ga je liever voor een langeafstandswandeling van abdij naar abdij of een geocache wandelzoektocht?

meer.

 

 


Kwb 1000 verhalen

Denk mee over de toekomst!

meer

Hoe beleef jij als lid kwb?

inzicht en  duiding

Mondiaal nieuws

meer

Ledenvoordeel MO*

Offer: 10% discount

Groots in groepshuizen!

meer

Ledenvoordeel - Belvilla

De Grote Schijn

20% korting voor KWB-leden

meer

De Grote Schijn - 20% korting voor KWB-leden

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Veilig schoolverkeer

Voorwoord Raak september 17

Vanaf deze maand vertrekken weer elke ochtend meer dan één miljoen Vlaamse kinderen naar school. Ik wil je geen schrik aanjagen, maar dat is niet zonder risico. Elke dag zijn bijna veertig kinderen tussen drie en achttien jaar op een of andere manier betrokken bij een verkeersongeval. Die hebben vaak vreselijke gevolgen, zowel voor het kind, zijn of haar familie, als voor de chauffeur.

‘Als iedereen zich in het verkeer gedraagt zoals hij of zij hoopt dat anderen zich zullen gedragen, wordt het vast een goeie en veilige start van het schooljaar.’

De start van het nieuwe schooljaar is voor ouders, kinderen en leerkrachten opnieuw een aanpassing. Kinderen zijn vaak hun speelsheid van de grote vakantie nog niet afgeleerd en ouders willen (of moeten) zich na het afzetten van hun kinderen aan school haasten naar het werk. Ook voor de overige automobilisten en weggebruikers is het weer wennen aan kinderen, na twee relatief rustige maanden op de weg. Daarom moeten we de hele maand september nog meer dan anders aandacht besteden aan het verkeersgedrag aan de schoolpoorten, maar ook op de belangrijkste routes van en naar de scholen.

Verschillende facetten en personen spelen hierbij een rol. Ik zet er enkele op een rij. Als ouder doe je er altijd goed aan om voor de start van het schooljaar de route naar school samen met je kinderen al een paar keer af te leggen. Zo kan je hen wijzen op mogelijke gevaarlijke punten voor ze zich in het drukke schoolverkeer storten. Oma wist het al: oefening baart kunst. Dat is ook zo met fietsen of wandelen naar school.

Lees meer...