Op zoek naar de kwb-site? Klik hier...Ieder kind een sint
Kwb maakt werk van armoede en herverdeling


De schooltassen, balpennen en meetlatjes zijn allemaal verkocht voor de eerste schooldag, en in de winkels ligt het nieuwste speelgoed te pronken voor de sint. Een nieuwe Nintendo, een nieuwe pop, een nieuw spel, een nieuwe fiets. De zoektocht naar nieuw speelgoed kan beginnen. En na de sint is het alweer snel tijd voor de pakjes onder de kerstboom.

Na de geslaagde actie van vorig jaar waar 80 kwb-afdelingen aan deelnamen, organiseert kwb dit jaar opnieuw ‘Ieder kind een sint’. Opnieuw zullen in Vlaanderen en Brussel tal van kwb-afdelingen speelgoed inzamelen voor kinderen die het minder breed hebben. Een blik op de armoedecijfers in ons land leert ons al vlug dat niet elk kind de sint mag verwachten, ook al zijn ze nog zo braaf geweest. En ook onder de kerstboom blijft het vaak leeg.

Armoede is helaas geen randfenomeen en ook in onze omgeving kampen heel wat gezinnen met geldproblemen. Onze gezinsbeweging wil hier bijzondere aandacht aan schenken. Met het project 'Ieder kind een sint' willen we onze kinderen warm maken om goed speelgoed te schenken aan de sint. Het is dus eens iets anders: de sint die krijgt (en herverdeelt).

Met het gezamenlijk project 'Ieder kind een sint' willen we de nadruk leggen op twee dingen:

1. Bewustmaking van ouders en kinderen

Dit is het pedagogische luik van de actie. Zijn we in staat om met onze (klein)kinderen ook te praten over armoede? Waar is je (klein)kind gelukkig mee, waar zijn andere kinderen gelukkig mee? Waarmee wil jij andere kinderen blij maken? Kortom, mocht jouw (klein)kind sint zijn, wat zou hij/zij aan de andere kindjes willen geven? Op die manier krijgt elk kind een sint.

Los van wat het geschenk ook is, het is de moeite waard om hier even bij stil te staan.

2. Nieuw leven van mooi speelgoed

Indien jouw afdeling mee doet met deze actie, dan hebben ze vast al heel wat contacten gelegd met verenigingen die werken rond kansarmoede in de buurt. Je kan er dus van op aan dat het speelgoed van jouw kind goed besteed wordt. Zo is jouw kind ook voor een keertje een sint.

 

Download hier de flyer noord en hier de flyer zuid.

 


'Ieder kind een sint' is een samenwerking met

 

 

 

© 2013 - kwb vzw, u. britsierslaan 5, 1030 brussel - info@kwb.be - 02/246.52.52