Word vrije begeleider/ buddy

regio Antwerpen / start mei 2018

Je hebt misschien je zoon of je dochter leren auto rijden. Je ging met de gezinsauto gedurende een hele periode de baan op. Maar wat als je geen sociaal netwerk hebt, geen auto en geen geld om naar een rijschool te gaan?

Dan blijf je in de kou staan. En gaat vaak ook de kans op een job aan je neus voorbij. Om de kansen op duurzame tewerkstelling voor kwetsbare jongeren te verhogen door hen aan een rijbewijs te helpen hebben kwb, Rising Youth, VDAB en Open School Antwerpen de handen in elkaar geslagen. Heel wat van deze jongeren hebben een opleiding achter de rug om werken in de hoogte uit voeren.

En met de bus of de trein kom je niet er niet als je werkplek een hoogspanningsmast is. Voor bestelwagentjes van de Stad Antwerpen die in het systeem van autodelen Cambio zijn gebracht gaan we op zoek naar vrijwillige begeleiders voor 12 kandidaten die met een rijbewijs een stuk gemakkelijker aan een job kunnen geraken. Heb je interesse, wil je meedoen? Bekijk de oproep en neem contact met ons. Alvast bedankt voor je belangstelling en je maatschappelijke inzet!