Urban Mining in kwb

gsm actie

 

De komende maanden staat 'urban mining' centraal in kwb. Kwb-groepen zamelen overal in Vlaanderen en Brussel oude en afgedankte gsm's en gsm-kabels in. Naast deze inzamelactie, nodigen we je ook graag uit naar één van de info-avonden over urban mining in oktober.

meer.

Is €137

teveel gevraagd?

 

Kledingarbeid(st)ers in Cambodja verdienen 77 euro per maand. Te weinig om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen. Roep C&A, H&M en Levi’s mee op om een leefbaar loon te betalen aan de Cambodjaanse kledingarbeiders

Doe je mee via Facebook en Twitter?

meer.

 


nu in de kijker

Lampiris

Kwb-korting Lampiris

meer

Kwb-korting Lampiris

Materiaal lenen

Uitleenmateriaal van kwb

meer

Uitleenmateriaal

Programma

Maak kennis met het programma

meer

Nieuw programma

De videoboodschap van WOI

Voorwoord Raak september


Op 4 augustus leek ons land weer even het centrum van de wereld. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog lokte heel wat mooi volk naar Luik, Bergen en Leuven. De eerste inval, het eerste verzet, de eerste gesneuvelde, daarvoor willen presidenten, prinsen en koninklijke echtparen zich al eens verplaatsen en boodschappen van mondiale vrede de wereld insturen. De speeches waren mooi geregisseerd: van hulde aan de Belgen tot en met de vingerwijzing naar Israël, met een pleidooi voor een sterker Europa tussendoor. Met de oorlog in Gaza, Syrië, Oekraïne enz. op de achtergrond probeer ik voor mezelf een weg te zoeken tussen gruwel en heldendaad. Wij eren onze soldaten, roepen hun namen elke dag af, laten straaljagers overvliegen en kanonschoten weerklinken. Met welke idealen trokken onze (over) grootouders naar het front? Hoe werden ze overtuigd om mee te vechten? Van Youtubefilmpjes of andere videoboodschappen was nog lang geen sprake. Waren ook zij overtuigd dat het recht moest zegevieren, dat het volk moest bevrijd worden? Droomden zij van een betere toekomst voor zichzelf of hadden ze al hun nageslacht op het oog? Geloofden ze dat God aan hun zijde stond?

Lees meer...