Dit was

kwb!

 

Nu de startdagen achter de rug zijn en de programmaties volop starten, is het tijd om eens achterom te kijken naar het voorbije werkjaar. Twaalf zaken om te onthouden...

meer.

Kies mee het

programma

 

Welke activiteiten uit het kwb-aanbod zou jij graag in je afdeling georganiseerd zien? Laat jouw voorkeur weten en kies mee op onze activiteitenpoll!

meer.

 


nu in de kijker

Nozizwe Dube

Nozizwe Dube over jongeren

meer

Jong zijn in 2015

Bel10

Wat is jouw idee voor morgen?

meer

Bel10: doe mee!

TTIP

TTIP of geen TTIP?

meer

Vijf mythes over TTIP

Straks is het vakantie! En nu?!

Voorwoord Raak juni

Veel moeten. Veel willen. Overal bij zijn. Niks missen. Meestal gaat het vanzelf, en soms is het zelfs prettig. De wereld blijft altijd draaien, net als je agenda. En toch. In ons jachtig leven willen we tijdens de vakantie even onthaasten. Eventjes ontsnappen aan de drukte en beslommeringen van het dagelijkse leven. Vakantie is voor de meesten onlosmakelijk verbonden met ontspanning en goed gevoel.

Straks is het vakantie! En nu?!

Ik ben gewoon moe. Ik heb het nog zo druk in mijn hoofd. Ik moet tot rust komen. Er staan echter nog heel wat punten op mijn to do-lijst voor de vakantie. Zo kan het niet meer verder. Het moet anders. Dit vraagt om actie, en niet alleen tijdens de vakantie trouwens. Maar misschien is die vakantie wel een goeie periode – ik heb immers tijd – om te starten met stoppen!

Eerste punt op mijn to do-lijst: meer sociale contacten (lees: meer afspreken met vrienden). Tijdens het jaar krijg ik dikwijls de vraag om eens af te spreken. Dan ‘moet’ ik meestal zeggen: “Nee, te druk, geen tijd deze week, eventueel volgende week.” Wellicht is dit voor velen herkenbaar. Het druk hebben vinden we belangrijker dan sociale contacten. Hoe keren we dit om? Want sociale contacten zijn belangrijk. Dat zegt ook de wetenschap.

Lees meer...