Nieuw materiaal!

webshop

 

Op de webshop van kwb vind je alle kwb-materiaal dat je afdeling nodig heeft. Twee nieuwe, aantrekkelijke producten in de kijker: de splinternieuwe kwb-munten én de roll-up.

Neem zeker een kijkje en plaats vandaag nog je bestelling.

meer.

Kwb verzekerd voor

brand?

 

Drie leden van een carnavalvereniging uit Aalst werden vorig jaar veroordeeld tot een schadevergoeding nadat hun praalwagen afbrandde in een loods. Intussen kwam de deurwaarder langs om beslag te leggen op hun huis en inboedel.

En hoe zit het in kwb?

meer

 


nu in de kijker

Materiaal lenen

Uitleenmateriaal van kwb

meer

Uitleenmateriaal

Programma

Maak kennis met het programma

meer

Nieuw programma

Schrijf je in

Ledenvoordelen e-letter

meer

Ledenvoordelen e-letter

De videoboodschap van WOI

Voorwoord Raak september


Op 4 augustus leek ons land weer even het centrum van de wereld. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog lokte heel wat mooi volk naar Luik, Bergen en Leuven. De eerste inval, het eerste verzet, de eerste gesneuvelde, daarvoor willen presidenten, prinsen en koninklijke echtparen zich al eens verplaatsen en boodschappen van mondiale vrede de wereld insturen. De speeches waren mooi geregisseerd: van hulde aan de Belgen tot en met de vingerwijzing naar Israël, met een pleidooi voor een sterker Europa tussendoor. Met de oorlog in Gaza, Syrië, Oekraïne enz. op de achtergrond probeer ik voor mezelf een weg te zoeken tussen gruwel en heldendaad. Wij eren onze soldaten, roepen hun namen elke dag af, laten straaljagers overvliegen en kanonschoten weerklinken. Met welke idealen trokken onze (over) grootouders naar het front? Hoe werden ze overtuigd om mee te vechten? Van Youtubefilmpjes of andere videoboodschappen was nog lang geen sprake. Waren ook zij overtuigd dat het recht moest zegevieren, dat het volk moest bevrijd worden? Droomden zij van een betere toekomst voor zichzelf of hadden ze al hun nageslacht op het oog? Geloofden ze dat God aan hun zijde stond?

Lees meer...