Schone kleren

Quiz

 

Schrijf je nu reeds in voor de Schone Kleren Quiz op de dag van de kwb van 21 maart! Je vindt alle info over dit evenement op de campagnepagina!

meer.

Gsm-actie een succes

2 ton

 

In slechts twee weken verzamelde kwb in samenwerking met Recupel 1.800 kilo oude gsm's en gsm-laders. Aan deze grote gsm-actie deden 180 afdelingen uit Vlaanderen en Brussel mee.

meer.

 


nu in de kijker

Dag van de kwb

21 maart 2015

meer

Schone Kleren Quiz

Gezondheidszorg

Samen kiezen!

meer

Samen kiezen

Vayamundo

Kwb-korting Vayamundo

meer

Kwb-korting

Dumpingaziaten

Voorwoord Raak februari

Het nieuwe jaar opende met goed nieuws uit de kledingsector. Bel & Bo is de tweede grote Belgische kledingzaak, na Mayerline, die de uitbuiting en de werkomstandigheden van haar werknemers in Pakistan, India of Bangladesh niet meer kan aanzien en zich aansluit bij de Fair Wear Foundation. Mogelijk volgen dit jaar ook JBC en E5 Mode hun voorbeeld. Is hiermee de trend gezet? Behoren de gruwelbeelden uit de kledingfabrieken vanaf nu tot het verleden?

Enkele weken eerder opende Primark haar deuren in Brussel. De opening was zo’n succes dat de politie zelfs de straat moest afzetten. Bij deze kleding aan dumpingprijzen (1 euro voor een T-shirt!), is er geen spoor te vinden van de herkomst van de kledij. Hier geldt enkel het credo van de laagste prijs, net zoals bij Wibra en Zeeman. Wegwerpkledij voor de middenklasse of betaalbare kleding voor diegenen die het financieel moeilijk hebben? In ieder geval gemaakt door dumpingaziaten. Moeten we de keuze echt aan de consumenten overlaten? Hebben wij in ons vrijheidsdenken en -handelen echt het recht en de macht om kledij te kopen die wordt gemaakt door kinderen die vaak onbetaald en tot 70 uur in een onveilige en ongezonde fabriek moeten werken? Moeten we wachten op de clementie van de ceo’s of tot zij brood zien in schone kleren?

Lees meer...