Kwb-tips voor de

zomer

 

Voor je met je ogen knippert, is het weeral gedaan. Zo gaat dat doorgaans met leuke dingen. Dat geldt ook voor je welverdiende zomervakantie.

Kwb zet je vakantie alvast in met deze voordelige zomertips.

meer.

Kwb verzekerd voor

brand?

 

Drie leden van een carnavalvereniging uit Aalst werden vorig jaar veroordeeld tot een schadevergoeding nadat hun praalwagen afbrandde in een loods. Intussen kwam de deurwaarder langs om beslag te leggen op hun huis en inboedel.

En hoe zit het in kwb?

meer

 


nu in de kijker

Materiaal lenen

Uitleenmateriaal van kwb

meer

Uitleenmateriaal

Programma

Maak kennis met het programma

meer

Nieuw programma

Schrijf je in

Ledenvoordelen e-letter

meer

Ledenvoordelen e-letter

Daar is ze!

Voorwoord Raak juli-augustus

Hemd uit, T-shirt en korte broek aan, de bureaustoel wordt ingeruild voor de comfortabele ligzetel. Daar is de vakantie! We plannen onze reisroute en uitstapjes. Waar we al lang naar uitkijken is plots vlakbij. We proppen onze koffers vol en maken ons klaar voor de grote trek. Misschien praten we wel eens met een Waal of iemand van een ander land. Hoe loopt het daar in België? Nu even geen politiek alstublieft, het zal wel allemaal lukken. Het is nu tijd voor ontspanning!

Ook onze kwb neemt een ander ritme aan. Onze besturen steken een laatste keer de koppen bij elkaar. Welke activiteiten willen we volgend jaar op onze kalender zetten, welke uitdagingen willen we aanpakken? Ik blik even terug op mijn eigen afdeling. Het herbeleven van de Eerste Wereldoorlog was indrukwekkend en verrijkend, het KUBB-toernooi was het gezelligste onderonsje met de leden, de eerste fakkeltocht was een overweldigend succes. Maar de wereldkeuken, met lekkere recepten en pakkende getuigenissen van mensen van vreemde origine uit eigen dorp blijft nog het meeste hangen. Ontspanning, cultuur, sport, vorming en actie, deze mix van activiteiten zat ook dit jaar goed.

En wat brengt het nieuwe jaar? Interculturaliteit, eenzaamheid doorbreken, duurzaamheid, gezondheidszorg en werkgelegenheid, met deze thema’s gaan we volgend jaar opnieuw aan de slag. Repaircafés, buurt 2020, samen eten, … een boeiend aanbod aan activiteiten ligt voor ter inspiratie. Ik pik het duurzaamheidsverhaal deze vakantie al op: zuinig met blikjes en petflessen, geen grote vleesbarbecues, geen nodeloze uitstappen met de auto. De recente hagelstormen lossen we niet op door een extra verzekering te nemen. Kunnen we genieten van een mooie vakantie zonder onze aarde extra te belasten?

Ik wens het jullie van harte!

Koenraad Coppens, algemeen voorzitter kwb