Urban Mining in kwb

gsm actie

 

De komende maanden staat 'urban mining' centraal in kwb. Kwb-groepen zamelen overal in Vlaanderen en Brussel oude en afgedankte gsm's en gsm-kabels in. Naast deze inzamelactie, nodigen we je ook graag uit naar één van de info-avonden over urban mining in oktober.

meer.

Welkom op de

Cross

 

Op het prachtige domein De Beeltjens in Westerlo vindt op 25 oktober 2014 opnieuw de Cross der Jongeren plaats. Iedereen, zowel de competitieloper als de recreatieve jogger, kan er genieten van een mooie wedstrijd/jogging op bospaden.!

meer.

 


nu in de kijker

De warmtecamera

Op stap met de warmtecamera

meer

De warmtecamera

Wereldsolidariteit

Is €137 euro te veel?

meer

Wereldsolidariteit

Lampiris

Kwb-korting Lampiris

meer

Kwb-korting Lampiris

Een collectieve time-out

Voorwoord Raak oktober

Mag ik beginnen met enkele cijfers? Sterkste stijger in de afdeling psychische aandoeningen: depressie, een stijging met 60 procent de laatste 5 jaar, op de voet gevolgd door burn-outs. Jongeren, ouderen, werknemers en werkgevers, het virus verspreidt zich sneller dan Ebola en maakt jaarlijks meer dan 100.000 slachtoffers in ons land. Waarom kondigen we eigenlijk geen rampenplan af? Onze bevolking kreunt onder een psychische last, het vallen van de bladeren zal de komende maanden de cijfers naar ongekende hoogtes stuwen.

Zouden de onderhandelaars aan de regeringstafel het hier ook over hebben? Of gaat het enkel over de economie? Schaf het tijdskrediet zonder motief af, kraait Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. Alweer 800 miljoen bespaard! En werk langer, desnoods tot je 67ste! En verdien wat minder door de indexsprong! En steuntrekkers zullen we maximaal activeren en de profiteurs moeten er uit! Maar hoe gaan we mensen helpen om het leven door te komen? Of wordt het leven één langgerekte spurt tot aan het pensioen?

Lees meer...