Nationale

wandeldag

 

Iedereen is welkom op 15 maart in Engsbergen (Limburg) voor de nationale wandeldag van kwb. Lees alles op de wandelpagina!

meer.

Schone kleren

Quiz

 

Schrijf je nu reeds in voor de Schone Kleren Quiz op de dag van de kwb van 21 maart! Je vindt alle info over dit evenement op de campagnepagina!

meer.

 


nu in de kijker

Samen eten

Samen eten in Sint Job en Hoogboom

meer

Samen eten

Vrijwilligers

Week van de vrijwilliger

meer

Week van de vrijwilliger

Dag van de kwb

21 maart 2015

meer

Schone Kleren Quiz

Je suis volontaire!

Vooraf Raak maart

Een maand vol cartoons en tifo’s, iedereen Charlie en toch weer niet. Als het over waarden en normen gaat in onze samenleving, wil iedereen een woordje meespreken. En maar goed ook! Wij maken samen afspraken, zetten een deel ervan op papier, maar voor een groot deel verstaan we elkaar zonder woorden. Een norm als een knipoog of een glimlach waarvan de betekenis nergens te lezen valt, maar die we toch heel goed verstaan.

Of toch almaar minder? En dus schuiven we de zwarte piet door naar de overheid die slechte wetteksten schrijft, een haperend justitieel systeem of andere lakse instanties. Maar nemen we zelf nog even de tijd om echt te checken wat kan en wat niet? Of gaan we meteen stelling nemen en de andere van ons eigen gelijk overtuigen? Ik zoek naar contact met andersgelovigen, met voetbalsupporters met en zonder kinderen, naar bruggenbouwers ook.

Lees meer...