Welkom op de

startdagen

 

Binnenkort maken bijna alle kwb-groepen hun programma voor volgend werkjaar op. Op de provinciale startdagen eind mei kan je kennis maken met alle activiteiten die aangeboden worden.

meer.

Kies je favoriete

activiteit

 

De programmaties in de afdelingen komen er stilaan aan. Laat je ook weten welke activiteiten jouw favorieten zijn? Maak nu je keuze!

meer.

 


nu in de kijker

Schone kleren

Fietsen voor schone kleren

meer

Schone kleren

Lesgevers

Kwb zoekt freelance lesgevers

meer

Gezocht: lesgevers

Kwb zakagenda's

Bestel je kwb-agenda's

meer

Kwb-agenda's

Kwb webshop

Kwb-materiaal in de webshop

meer

Kwb webshop

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Visitekaartje

Voorwoord Raak mei

Misschien wel hét belangrijkste uithangbord van een kwb-groep is het activiteitenpakket. Het is het visitekaartje dat vertelt wie je bent, en voor wie je er bent. De samenstelling van het activiteitenaanbod vraagt dus een heuse denkoefening. Je vindt in Raak vijftien gevarieerde activiteiten die vanaf september in jouw afdeling kunnen worden georganiseerd. Dit aanbod biedt vast inspiratie voor een aantrekkelijk pakketje van activiteiten!

Er is voor elk wat wils, te veel om op te noemen. Precies die verscheidenheid in aanbod is net wat kwb tot kwb maakt. Maar wat we ook doen, we doen het eensgezind. Wij verkiezen het samenspelen boven het winnen. Bij ons is gezelligheid troef en moet iedereen mee kunnen doen. We brengen mensen samen. Gewone mensen: arm én rijk, jong én oud, man én vrouw, dichtbij en veraf. We beleven samen gewone, betaalbare en leuke activiteiten.

"Kwb wil ook iets betekenen voor anderen"

Het aanbieden van ontmoeting en sociale contacten is voor kwb een kernopdracht. Dit jaar willen we méér mensen bereiken, en willen we een sterke klemtoon leggen op die bevolkingsgroep die in – of aan de rand van – een sociaal isolement zitten. Waarom? Het antwoord is eenvoudig: omdat samen leuker is dan alleen, omdat mét beter is dan tegen, omdat praten met leuker is dan praten over. Zo geven we elke dag opnieuw vorm aan de samenleving. Kwb is meer dan een wandelclub of het zoveelste groepje vrienden dat onder elkaar wat plezante activiteiten organiseert. Kwb wil ook iets betekenen voor anderen.

Lees meer...