Vluchtelingen in kwb

kwb Weerde

 

Mensen die hun land noodgedwongen moesten verlaten, betrekken bij je kwb: het is niet eenvoudig. Kwb Weerde nam echter de uitdaging aan en nodigde - met succes - vluchtelingen uit om mee kwb te maken. Hun verhaal...

meer.

Kwb onbegrensd

Aan de slag

 

Een volgende stap in de campagne 'kwb onbegrensd' is de campagnemaand in maart. Doet ook jouw afdeling mee? Proberen jullie vluchtelingen bij je kwb te betrekken? Download snel de brochure 'Aan de slag'.

meer.

 


nu in de kijker

Vacatures

Werken bij kwb

meer

Vacatures

Beweeg mee

Lichaam in beweging

meer

Beweeg mee

AV

Op zoek naar nieuwe pistes

meer

Algemene vergadering

Lensonline

5% korting bij Lensonline

meer

Kwb-ledenvoordeel

Duurzaam verwarmen

Ecopower-pellets met kwb-korting!

meer

Duurzaam verwarmen

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Stop-lijst

Voorwoord Raak januari 2017

Heel wat mensen hebben een to do-lijst. Een post-it op het computerscherm gekleefd, of een blaadje op het prikbord in de keuken geprikt. Zulke lijstjes zijn handig om overzicht te houden – of te krijgen – over de dingen die je moet doen. Vandaag zou ik een lans willen breken voor een ‘to stop-lijst’. Het is namelijk gemakkelijk om druk bezig te zijn met van alles, om die dingen dan van je te doen-lijstje te kunnen schrappen. Moeilijker is het om de juiste dingen te doen. Want naast dingen die moeten gebeuren, heb je vast ook een mentaal lijstje met dromen, plannen en ideeën. Álles doen is onmogelijk. Dus moet je jouw prioriteiten bepalen. En dus moet je ook stoppen met zaken te doen die je niet per se móét doen.

Neem eens de tijd om een aantal dingen op te schrijven die je plichtsgetrouw doet, maar die je eigenlijk niet zo fijn of nuttig vindt. Zoek die activiteiten die veel energie vergen, maar waar je weinig voldoening uit haalt. Geef jezelf de tijd om dingen te schrappen.

Nieuwjaar is dé periode waarin mensen zich voornemen dingen in hun leven anders aan te pakken. Gezonder leven, meer sparen, stoppen met roken … Misschien heb jij ook goede voornemens gemaakt? Dat is nobel, maar wat blijkt? Een bijzonder groot deel van de mensen verbreekt zijn voornemens al vóór eind januari.

Lees meer...