Leden zoeken

leden

 

We schieten de nieuwe wervingsactie 'Leden zoeken leden' op gang: iedereen is welkom bij kwb. Lees er alles over in Raak en op de campagnesite!

meer.

Park- en

bosloop

 

Op zaterdag 24 oktober vindt de Park- en bosloop De Beeltjens plaats te Westerlo: het feest voor elke recreatieve loper!
Kom je ook?

meer.

 


nu in de kijker

Welzijnszorg

Startavonden Welzijnszorg

meer

Welzijnszorg

Gsm-actie

Kwb zamelt gsm's in

meer

Gsm-actie

Erasmus+

Kwb gaat Europees

meer

Kwb gaat Europees

Armoede past niet in onze samenleving

Voorwoord Raak oktober 2015

Cijfers zeggen niet alles, maar soms spreken cijfers voor zichzelf. In België groeit één op de zeven kinderen in armoede op. In steden als Brussel en Antwerpen is dit bijna één op de vier. Meer dan een derde van de Vlamingen leeft in armoede of loopt ernstig risico om in armoede te verzeilen. En die groep wordt steeds groter.

Ook in onze omgeving leven mensen in armoede. We kennen hen van zien, of van een praatje af en toe. Maar daarom weten we nog niet hoe het aanvoelt om elke dag te moeten overleven met weinig middelen, of om je elke dag zorgen te moeten maken over morgen.

Over armoede zijn de meningen rap gevormd. Vooral dan door mensen die hun bestaan ‘zeker’ weten. “Armoede? Ach kom, toch niet hier. Toch niet in ons land?”

Armoede is complex, armoede is een kluwen. Ieder verhaal is ook anders. Armoede beweegt als een neerwaartse spiraal. Als mensen in armoede hun verhaal vertellen, zie je vele oorzaken en verschillende factoren die afremmen, en meer en meer grenzen opwerpen.

Lees meer...