Kwb maakt

plannen

 
Kwb maakt grootse plannen voor de komende jaren. Wat deze plannen precies zijn, staat in het kwb beleidsplan 2016-2020. We serveren je alvast de grote lijnen op onze website!

meer.

Kwb verzamelt

gsm's

 

In januari verzamelt kwb opnieuw massaal oude gsm-toestellen in het kader van de urban miningactie. Op honderden plaatsen in Vlaanderen kan je terecht met je oude toestellen.

meer.

 


nu in de kijker

Ledenvoordeel

Met kwb naar de Ardennen

meer

Naar de Ardennen!

Tele-Onthaal

Reportage Tele-Onthaal

meer

Tele-Onthaal

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Het internet is vervuilender dan je denkt!

Voorwoord Raak februari 16

Het internet, je vindt er alles! Dat is juist, maar bepaalde info is er makkelijker te vinden dan andere. Wat er bijvoorbeeld minder makkelijk te vinden is, is de becijfering dat wie elke dag 20 mails leest, evenveel broeikasgassen produceert als iemand die jaarlijks 1.000 kilometer met de auto rijdt. Tenminste, als de mails niet ook nog een zware bijlage hebben of worden uitgeprint.

Het ziet er niet naar uit dat we minder gaan surfen en mailen. Uit berekeningen van IDC (International Data Corporation) blijkt dat de hoeveelheid data blijft toenemen. Zowel bedrijven als individuele gebruikers zijn verantwoordelijk voor de groei. Elke 18 maanden verdubbelt de datahoeveelheid.

Al die informatie wordt ergens opgeslagen. Meer en meer gebeurt dat in de ‘cloud’. Dat zijn, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen wolken maar wel echte gebouwen. Wereldwijd zijn er op dit moment 4,3 miljoen datacenters en serverruimtes te vinden. Google alleen heeft al meer dan 1 miljoen servers. Deze datacentra leggen een ongelooflijk groot beslag op elektriciteit en water, noodzakelijk voor de koeling. Vandaag stelt men dat de uitstoot van broeikasgassen door IT-sector al groter is dan die door de luchtvaart.

Lees meer...