Samana

de boodschappenlijn

 
Voor mensen die door ziekte of een beperking aan huis gebonden zijn, zijn boodschappen een hele opgave. Waarom zou jij voor hen niet even wat boodschappen van de winkel meebrengen...

meer.

We helpen je graag!

nieuwe privacywet

 

Heb je al gehoord van de nieuwe privacywet (de GDPR)die in voege treedt vanaf 25 mei? Zorg dat ook jouw kwb-afdeling in orde is. We helpen je hier graag bij!

meer.

 


Zorgeloos fietsplezier?

korting op VAB-Fietsbijstand

meer

korting op VAB-Fietsbijstand

Ledenvoordeel - Belvilla

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Chapeau vrijwilligers!

Voorwoord Raak maart

 Van 3 tot 11 maart is het de Week van de Vrijwilliger. Voor een vereniging als kwb is dat natuurlijk een erg belangrijke week. Want zonder vrijwilligers, geen kwb! Vrijwilligerswerk is goed op drie vlakken. Het is moreel goed, het is sociaal waardevol en het draagt bij tot persoonlijk welbehagen. Of anders gezegd: het is goed voor de medemens, het is goed voor de samenleving, het is goed voor jezelf. De gunstige effecten van vrijwilligerswerk vallen echter niet altijd te becijferen.

 

‘Ik doe met heel veel plezier mijn hoed af voor elke vrijwilliger!'

Vrijwilligerswerk gebeurt in de ‘civil society’. Dat is de ruimte waarin burgers vorm geven aan de samenleving, zonder inmenging van de overheid. Uit vrije wil en niet omdat het moet. Als mensen zich engageren in een vereniging nemen ze verantwoordelijkheid op voor het samenleven met elkaar. Ze maken de maatschappij. Om het met een boutade te zeggen: wij hebben niet alleen een samenleving, wij zijn de samenleving.

Lees meer...