Steun slachtoffers

Nepal

 

Na de aardbeving in Nepal roept Wereldsolidariteit op tot steun: doe een gift op BE41-8900-1404-3510 met vermelding "Nepal".

meer.

Kies mee het

programma

 

Welke activiteiten uit het kwb-aanbod zou jij graag in je afdeling georganiseerd zien? Laat jouw voorkeur weten en kies mee op onze activiteitenpoll!

meer.

 


nu in de kijker

Petitie

Petitie oormerking subsidies

meer

Petitie

Schone kleren

Schoon fietsshirt voor Peeters

meer

Schone kleren

Lochristi

Een app voor de garageverkoop

meer

Kwb-app Lochristi

Dé kwb bestaat niet!

Voorwoord Raak mei

Terug van weggeweest! Ik ben weer thuis. Na zeven jaren – vette of magere? – ben ik opnieuw aan de slag bij kwb, nu als algemeen voorzitter. En ja, het voelt echt als ‘thuiskomen’. Bedankt voor het vertrouwen. Ik zie het zitten met jullie, hopelijk jullie ook met mij.

Ze vragen me tegenwoordig af en toe: “En, is er veel veranderd in kwb?” Dan antwoord ik altijd met “ja en nee”. ‘Ja’, als het gaat over de structuur, het personeel, de praktische zaken, … Op dat vlak is er bij kwb heel wat anders geworden. Maar ‘nee’, als het gaat over de droom van kwb, de typische eigenheid van kwb. Die is dezelfde gebleven: mensen samenbrengen om samen ‘dingen’ te doen en zo werk maken van een betere samenleving. Maar wie zijn die mensen, wat zijn die dingen? Dat is een gevarieerd palet, en dat is net de rijkdom van onze mooie vereniging. In kwb – van het lokale tot het nationale niveau – is er een mix, bij kwb is er diversiteit. Een rijk aanbod van activiteiten (zie daarvoor trouwens verder in deze Raak) voor verschillende doelgroepen. jong of oud, man of vrouw, blank of gekleurd, …: bij kwb hoort iedereen erbij! We durven vernieuwende zaken aan te pakken, zoals met kookworkshops met insecten, of met activiteiten die verschillende culturen samenbrengen. Maar we onderschatten ook de kracht en de waarde van mensen die samenkomen rond traditionelere activiteiten niet.

Lees meer...