Leden zoeken

leden

 

We schieten de nieuwe wervingsactie 'Leden zoeken leden' op gang: iedereen is welkom bij kwb. Lees er alles over in Raak en op de campagnesite!

meer.

Schone klerent

stem nu

 

De Schone Klerencampagne dingt mee naar de Solidariteitsprijs van De Standaard en kan ook jouw stem gebruiken om deze prijs te winnen. Stem je mee?

meer.

 


nu in de kijker

Programma

Opleiding programma

meer

Opleiding programma

Pellets

Samenaankoop pellets

meer

Samenaankoop pellets

Manifiesta

18 en 19 september

meer

Manifiesta

Een nee heb je al, een ja kun je krijgen!

Voorwoord Raak september

Waarom wordt iemand lid van een vereniging? Meestal niet alleen omwille van de grote theorieën, uitzichten en manier van werken. Boeiende activiteiten, nieuwe contacten met vrienden, kansen om aan recreatiesport te doen, het gevoel ergens bij te horen, ... dát zijn de redenen om de stap te zetten. En als geen ander weten jullie … kwb biedt dit alles!

Er werd de laatste jaren veel onderzoek gedaan over het verenigingsleven. Trendwatcher Herman Koning stelt dat mensen die actief zijn in het verenigingsleven optimistischer zijn en (gemiddeld 7,5 jaar) langer leven dan andere mensen. Professor Elchardus kwam tot de vaststelling dat wie lid is van een vereniging gemiddeld gelukkiger is. En als het dan over kwb in het bijzonder moet gaan: uit HIVA-onderzoek blijkt dat mensen de verbondenheid die ze voelen in kwb bijzonder appreciëren. Allemaal voordelen dus!

Maar als mensen ons, onze ideeën of onze activiteiten niet kennen, hoe kun je dan verwachten dat ze ons omarmen? Als je iets wilt verkopen - of het nu een stofzuiger of een lidkaart van kwb is - mag je niet blijven hangen bij je vertrouwde “klanten”. Je moet op zoek gaan naar vers bloed. Daarom lanceren we nu een nieuwe campagne: “WelKOM bij kwb - leden zoeken leden”.

Lees meer...