Met Govaka op

Vakantie

 
Met een reisaanbod uit meer dan 50 landen ligt tijdens Vakantie-Idee de wereld aan je voeten. Deze vakantiebeurs is een bron van inspiratie over de meest uiteenlopende bestemmingen en soorten vakanties.

meer.

Kwb verzamelt

gsm's

 

Kwb zamelt heel binnenkort opnieuw oude gsm-toestellen in om die te laten recycleren. In de komende maanden lees je hier alles over deze actie.

meer.

 


nu in de kijker

Schone kleren

Kledingarbeiders Cambodja

meer

Schone Kleren

Gsm-actie

Kwb zamelt gsm's in

meer

Gsm-actie

Europees

Kwb gaat Europees

meer

Kwb gaat Europees

Van hebben naar delen

Voorwoord Raak december

Heb jij een boormachine? Wist je dat een boor gemiddeld slechts 15 minuten gebruikt wordt tijdens zijn hele levensduur? Wist je dat een auto bij normaal gebruik 90 procent van de tijd stil staat? Dat doet toch even nadenken. En stel je eens de vraag welke dingen uit je tuinhuis er doorgaans werkloos bij liggen. Mensen bezitten graag dingen, want die zorgen voor een zekere status. Daardoor kopen we heel vaak zaken die we niet echt, of toch niet vaak nodig hebben. Het is tijd voor de deeleconomie. Hebben is duur, lang leve het delen.

Delen is hot. Muziek, fietsen, auto’s, kleding, gereedschap en zelfs lege kamers … We delen steeds meer en met steeds meer mensen. Voor steeds meer mensen is het een way of life - en niet langer een verschijnsel dat enkel geitenwollensokken of hipsters aanspreekt. Het is een manier van leven en van kijken die doordringt in alle vezels van onze maatschappij. Je moet het niet meer hebben, je kan het ook delen.

Lees meer...