Provincie West-Vlaanderen

Nieuws

 

Meibedevaart

Vrijdag 12 mei 2017 spreken we terug af in Dadizele voor onze meibedevaart. We verzamelen om 18u15 aan de ingang van het Rosarium en vieren met zijn allen eucharistie in de basiliek om 19u.

Stap mee!

Vanuit Mesen (vertrek om 9u), vanuit Kortrijk (vertrek om 14u), vanuit Gullegem (om 16u30) en vanuit Moorsele (om 17u30). Meer info vind je op de uitnodiging in bijlage en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0498 080702.

Delen

 

Startavond

Ben je ook al wat nieuwsgierig naar het programma-aanbod voor 2018? Wil je nieuwe, frisse ideetjes opdoen? Heb je zin in een aangename avond voor je bestuur? Kom dan zeker naar de startavond op vrijdag 19 mei in De Ark in Ardooie. Jullie zijn welkom om 19u30. Het wordt een ontspannende avond, met voor elke afdeling wat wils. We nemen jullie terug mee op ontdekkingstocht doorheen het nieuwe kwb-programma met een interessante zaalshow en enkele werkwinkels. 

Hou de nieuwsbrief en onze facebookpagina’s (kwb Zuid West-Vlaanderen, kwb regio Brugge-Oostende en kwb regio Roeselare Tielt) in de gaten voor meer informatie, maar noteer zeker al de datum in je agenda. Deze startavond is er niet enkel voor de bestuursleden, ook jullie losse medewerkers en partners zijn van harte welkom.

Delen

 

Lourdesbedevaarten kwb & Femma – Dankbaar & Hoopvol

Deze zomer gaan we terug op bedevaart naar Lourdes. We bieden 3 verschillende vakanties: met de trein, een vliegvakantie en met de autocar.

Eens in Lourdes kan je het bedevaartprogramma van kwb en Femma volgen. Je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. In 2017 werken we voor de openingsviering, kruisweg, verzoeningsviering en dankviering met een fonkelnieuw thema: ‘Dankbaar & Hoopvol’. Ook nemen we de tijd voor momenten aan de grot en de kaarsjesprocessie. Tijdens de trein- en vliegtuigbedevaart volgen kinderen tot 14 jaar een aangepast programma. Meer info in deze brochure.

Delen

 

Kwb onbegrensd 

Maart is de actiemaand voor kwb onbegrensd. We zetten graag de activiteit van kwb Wijtschate-Kemmel in de schijnwerpers: op donderdag 6 april 2017 brengt kwb Wijtschate-Kemmel een bezoek aan het opvangcentrum voor asielzoekers in Poelkapelle. Hebt u nog draagbare kleren/schoenen die niet meer passen of die niet meer gedragen worden, geef deze dan af op zaterdag 11/03/2017 van 14.00u.-17.00u. in OC. De Klaverhulle te Wijtschate. We zoeken vooral herenschoenen, sportschoenen, sportkledij, zwemkledij, jongeren- en kinderkledij. 

Voor velen van jullie ligt Wijtschate nogal ver. Geen probleem, spreek af met je afdelingsondersteuner hoe het materiaal daar kan raken. 

Organiseren jullie de komende maanden zelf iets in teken van kwb onbegrensd, laat het ons dan zeker weten! 

Delen

 

Workshops promotie

We hebben trouwens nog enkele plaatsen vrij voor de workshops promotie.
We zijn blij jullie tijdens de derde dag van deze workshops te kunnen uitnodigen voor een exclusief bezoek aan drukkerij Lannoo te Tielt!
Meer info in bijgaande uitnodiging en op de site van kwb: www.kwb.be/promotie!

Delen

 

Nationale wandeldag in Meerbeke

Kwb Meerbeke organiseert op zondag 19 maart 2017 de Nationale kwb Wandeldag. Met kwb West-Vlaanderen leggen we ook dit jaar een bus in. De kostprijs bedraagt (max) €15 pp. Dit is gerekend op 40 personen. Indien er meer deelnemers zijn, daalt de prijs. Indien minder deelnemers, wordt de bus geannuleerd. Gelieve je plaatsen te reserveren voor 15 februari bij Hilde Vervaeke ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02/2465257).

In bijlage vind je de folder.

Delen

 

Nieuwe mensen

Een vereniging als kwb heeft voortdurend nieuwe mensen nodig. Als deelnemer, als lid, als medewerker (m/v). Zonder deze nieuwe mensen lopen we het gevaar te verstarren en onze werking te verengen tot een gesloten clubje vrolijke vrienden. We willen onze kwb-groep ook verbreden. Op de website (bij bestuursinfo) kan je kleine test downloaden om te kijken hoe jullie afdeling hier werk van maakt.

Delen

 

Nieuwe afdelingsondersteuner regio Noord West-Vlaanderen

Op 1 januari 2017 zal Hannes Delaere starten als afdelingsondersteuner voor de regio Noord West-Vlaanderen. Hannes werkte voorheen als uitbouwer in kwb en zal alles in het werk stellen om jouw afdeling zo goed mogelijk te ondersteunen. Je kan Hannes bereiken via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gsm: 0494/20.61.16.

Delen