Provincie West-Vlaanderen

Nieuws

 

2de recreatief Wintertornooi

 

Dit volleybaltornooi wordt georganiseerd door de werkgroep van onze recreatieve volleybalcompetitie in West-Vlaanderen. 

Het concept: iedereen die op recreatieve wijze een balletje wil slaan, kan ons komen vervoegen op zondag 17 december tussen 9u en 14u.
Het deelnamegeld bedraagt slechts €10 per ploeg, verzekering voor 10 spelers inbegrepen. Deelnemen? Schrijf je in voor 4 december via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

 

 

Met de bus naar de nationale wandeldag

Kwb Vlezenbeek organiseert op zondag 18 maart 2018 de nationale kwb Wandeldag. Met kwb West-Vlaanderen leggen we ook dit jaar een bus in. De kostprijs bedraagt ongeveer €15 pp. Dit is gerekend op 40 personen. Indien er meer deelnemers zijn, daalt de prijs. Indien minder deelnemers, wordt de bus geannuleerd. Gelieve je plaatsen te reserveren voor 15 februari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 02/2465257. De opstapplaatsen worden bepaald volgens de deelnemers.

Delen

Op zoek naar duurzame initiatieven

Kwb West-Vlaanderen is op zoek naar plaatselijke activiteiten rond duurzaamheid. Organiseerde je afdeling een Repair Café, een geefplein, een samenaankoop, een veggie-maaltijd op het ledenfeest, een avond rond LED-verlichting, een info-avond over zonnepanelen, of nog iets helemaal anders rond duurzaamheid? Laat het weten aan onze afdelingsondersteuners Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

We zoeken nog kandidaten voor de armoedeweek: kwb leeft zich in!

Dit jaar organiseren we samen met Welzijnszorg de armoedeweken. In februari en maart 2018 willen we mensen aan den lijve laten ondervinden hoe het is om rond te komen met het budget van iemand die in armoede leeft. De activiteit duurt één week, met vooraf een start- en nadien een slotmoment. Deze momenten gebeuren onder begeleiding. We zoeken nog kandidaten (zowel gezinnen als individuen zijn welkom) en afdelingen die de schouders onder de 2 samenkomstmomenten willen zetten. Aangezien het moeilijk is om 10 mensen te vinden onder de kerktoren willen we geïnteresseerden van een regio samenbrengen om deze beleving mee te maken! Spread the word en geef een seintje bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Kwb gaat voor duurzaamheid!

Kwb trok in het verleden als dikwijls de kaart van duurzaamheid en vele afdelingen blijven dit doen aan de hand van een geefcafé, repaircafé, opkuisen van de wegberm, 2de handsbeurs… Zo trachten we als kwb een antwoord te bieden op de groeiende consumptiemarkt, de stijgende wegwerpmaatschappij met al zijn gevolgen voor moeder aarde. Ben je geïnteresseerd om mee je schouders te zetten onder één van deze of een gelijkaardig initiatief geef dan gerust een seintje bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Nieuwe collega: WELKOM!

Vanaf november mogen we Tom Coucke uit Waregem verwelkomen. Hij zal Hannes opvolgen en wordt de nieuwe afdelingsondersteuner voor de regio Noord West-Vlaanderen. Hannes maakt de verhuis naar regio Zuid West-Vlaanderen.

Delen

 

Kwb in beeld

We zijn na een hopelijk deugddoende vakantie opnieuw in actie geschoten. Sommigen afdelingen waren zelfs tijdens deze vakantiemaanden actief. We zijn op zoek naar mooie beelden en verhalen van de activiteiten die zijn gepasseerd en die nog moeten komen. Gelieve een kort verslagje door te sturen samen met enkele foto’s naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De foto’s met een kort verslag worden zeker opgenomen op de provinciale website, de Facebook en de kans bestaat dat deze verschijnen in één van de volgende Raaknummers. Indien het over een aanzienlijk aantal foto’s gaat mag dit altijd via Wetransfer worden doorgestuurd!

Delen

 

Ledenwerving is en blijft belangrijk

In de vorige nieuwsbrief kon je lezen dat het kwb-lidgeld €30 wordt. En aangezien we de periode van de ledenbijdragevernieuwing naderen is het misschien geen slecht idee om eens stil te staan bij het werven van nieuwe leden en het behouden van bestaande leden en hoe we leden kunnen belonen voor hun lidmaatschap. Op een bestuur is het goed dit eens aan te snijden en dit zo concreet mogelijk maken door bijvoorbeeld een potentiële ledenlijst op te stellen, enkele data af te spreken voor huisbezoeken, een activiteit uit te kiezen waar we gaan werven…

Wil je hierrond wat informatie dan mag je gerust contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Bovenlokale bijeenkomsten

Net als velen onder jullie, leggen wij nu reeds onze data vast voor 2018. Vergeet volgende bijeenkomsten zeker niet in je agenda te noteren:

  • Provinciale meeting 01/03/2018
  • Nationale wandeldag in Vlezenbeek 18/03/2018
  • Meibedevaart 11/05/2018
  • Startavond Lichtervelde 25/05/2018

Delen

 

Programmeren moet je kwb Torhout niet leren!


We zijn weer toegekomen aan de maanden voor de vakantie, de maanden waar vele kwb groepen getrouw programmeren voor het komende werkjaar. Na de ommezwaai naar het kalenderjaar gaan vele groepen later programmeren. Kwb Torhout Centrum behoudt zijn programmatiemoment in juni om tot december 2018 activiteiten te boeken. Deze keuze is bewust gekozen in functie van de nieuwe samenwerking tussen de twee Torhoutse afdelingen.

Kwb Torhout kiest ervoor om een zaterdagmorgen te voorzien om zo nog wat meer tijd te kunnen voorzien voor een korte evaluatie en om stil te staan bij de keuze van de doelgroep en de juiste strategieën om deze doelgroep te bereiken. 

Delen

 

Samen voor een ideale kwb!

Vrijdag 19 mei was opnieuw een hoogtepunt voor alle bestuursleden, leden en sympathisanten van de kwb. Want het volledige programma voor 2018 werd voorgesteld adhv een kleine standenbeurs, een spetterende ideale kwb show en een aantal inhoudelijke werkwinkels.

Dit jaar was Ardooie onze uitvalsbasis wat voor onze kwbers blijkbaar geen probleem vormde want ook dit jaar zakten onze afdelingen en bestuursleden massaal af om geënthousiasmeerd en gemotiveerd te worden voor ons nieuw programma-aanbod zoals infoavond rond burn-out, jardin d’amour, infoavond rond water, straffe buurt…

Otto Jan Hannes en Marlisa Naert deden hun uiterste best om er de sfeer in te brengen met  wereldsolidariteit als centrale gast en in de daaropvolgende werkwinkels werden ook inhoudelijke thema’s niet geschuwd.

Het was dus een geslaagde avond waar hopelijk iedereen geïnspireerd huiswaarts ging om in de lokale afdeling verder te werken aan een ideale wereld!

Hieronder vind je foto's.

Delen

 

Programmatie

Nu de startavond achter de rug is, gaan we terug aan het plannen. Willen jullie graag ondersteuning bij het opmaken van jullie jaarprogramma of zijn jullie op zoek naar enkele frisse ideetjes? Geef de datum door aan jullie afdelingsondersteuner en wij zorgen hiervoor.  

Delen

 

Betrek jullie leden bij de opmaak van jullie programma.

We zijn nog maar net bekomen van de nieuwjaar etentjes en doen ons best om alle nieuwjaarswensen te vervullen of we zijn hier al terug om jullie op het belang te wijzen van een goede programmatie! We leggen al vele jaren de nadruk op de meerwaarde van een open programmatie. Maar ook zonder een open programmatie kan je de leden en/of deelnemers inspraak geven en hun invloed laten uitoefenen op het komend programma van kwb!

Ga leden en deelnemers bevragen!

Het versturen van een enquête via een blaadje bij de Raak of de bevraging die in de raak zelf stond bleken onvoldoende effectief. Daarom willen we nogmaals beklemtonen dat het aanspreken van mensen op activiteiten en/of samenkomsten essentieel is!

De methodiek van de pop-up buurtcafé kan hierbij een perfect hulpmiddel zijn. Ga samen met het bestuur of jullie werkgroep op zoek naar een activiteit waar jullie veel nieuwe mensen bereiken en probeer deze op een actieve en leuke manier te bevragen naar mogelijk interesses. Zorg er voor dat je van deze mensen hun gegevens hebt om ze later nog te contacteren.

Ook de digitale media kan gebruikt worden voor het bevragen van leden. Een mailtje is makkelijk te versturen, maar soms iets te vrijblijvend. Afdelingen met een website kunnen een bevraging plaatsen en er eventueel een prijsvraag aan koppelen. Probeer hierin origineel en attractief te werk te gaan! Daarnaast hebben we ook facebook waar je een poll kan lanceren die makkelijk in te vullen is door toevallige passanten. Voor alle bevragingen geldt: hoe concreter de vraag, hoe meer kans op respons!

Indien je als afdeling resultaten boekt via deze bevraging is het ook belangrijk dat je er iets mee doet en de voorstellen effectief behandelt op een programmatiemoment. Je kan nog altijd beslissen enkele mensen uit te nodigen naar jullie programmatiemoment!

Indien je als bestuur beslist om enkele nieuwe mensen uit te nodigen op jullie programmatie geven we jullie nog een lijstje met tips mee in deze bijlage.

Succes en indien je hiervoor hulp nodig hebt of nog vragen hebt kan je altijd terecht bij jullie ondersteuner!

Delen

 

Nieuwe mensen

Een vereniging als kwb heeft voortdurend nieuwe mensen nodig. Als deelnemer, als lid, als medewerker (m/v). Zonder deze nieuwe mensen lopen we het gevaar te verstarren en onze werking te verengen tot een gesloten clubje vrolijke vrienden. We willen onze kwb-groep ook verbreden. Op de website (bij bestuursinfo) kan je kleine test downloaden om te kijken hoe jullie afdeling hier werk van maakt.

Delen