Provincie West-Vlaanderen

Nieuws

 

De ideale startshow 


 
Kom kennis maken met onze vernieuwde aanbod voor 2018. Je zal er geprikkeld, geënthousiasmeerd en geïnformeerd worden over tal van spetterende activiteiten! We serveren voor ieder wat wils. Zowel de cultuurfanaat, de informatieve veelvraat als de gelegenheidskameraad komen aan hun trekken!

Wanneer: 19/ 05/ 2017, 19u15 tot 22u00

Locatie: De Ark, Melkerijstraat 13, 8850 Ardooie

Meer info op de uitnodiging in bijlage. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via je afdelingsondersteuner!

Delen

 

Betrek jullie leden bij de opmaak van jullie programma.

We zijn nog maar net bekomen van de nieuwjaar etentjes en doen ons best om alle nieuwjaarswensen te vervullen of we zijn hier al terug om jullie op het belang te wijzen van een goede programmatie! We leggen al vele jaren de nadruk op de meerwaarde van een open programmatie. Maar ook zonder een open programmatie kan je de leden en/of deelnemers inspraak geven en hun invloed laten uitoefenen op het komend programma van kwb!

Ga leden en deelnemers bevragen!

Het versturen van een enquête via een blaadje bij de Raak of de bevraging die in de raak zelf stond bleken onvoldoende effectief. Daarom willen we nogmaals beklemtonen dat het aanspreken van mensen op activiteiten en/of samenkomsten essentieel is!

De methodiek van de pop-up buurtcafé kan hierbij een perfect hulpmiddel zijn. Ga samen met het bestuur of jullie werkgroep op zoek naar een activiteit waar jullie veel nieuwe mensen bereiken en probeer deze op een actieve en leuke manier te bevragen naar mogelijk interesses. Zorg er voor dat je van deze mensen hun gegevens hebt om ze later nog te contacteren.

Ook de digitale media kan gebruikt worden voor het bevragen van leden. Een mailtje is makkelijk te versturen, maar soms iets te vrijblijvend. Afdelingen met een website kunnen een bevraging plaatsen en er eventueel een prijsvraag aan koppelen. Probeer hierin origineel en attractief te werk te gaan! Daarnaast hebben we ook facebook waar je een poll kan lanceren die makkelijk in te vullen is door toevallige passanten. Voor alle bevragingen geldt: hoe concreter de vraag, hoe meer kans op respons!

Indien je als afdeling resultaten boekt via deze bevraging is het ook belangrijk dat je er iets mee doet en de voorstellen effectief behandelt op een programmatiemoment. Je kan nog altijd beslissen enkele mensen uit te nodigen naar jullie programmatiemoment!

Indien je als bestuur beslist om enkele nieuwe mensen uit te nodigen op jullie programmatie geven we jullie nog een lijstje met tips mee in deze bijlage.

Succes en indien je hiervoor hulp nodig hebt of nog vragen hebt kan je altijd terecht bij jullie ondersteuner!

Delen

 

Meibedevaart

Vrijdag 12 mei 2017 spreken we terug af in Dadizele voor onze meibedevaart. We verzamelen om 18u15 aan de ingang van het Rosarium en vieren met zijn allen eucharistie in de basiliek om 19u.

Stap mee!

Vanuit Mesen (vertrek om 9u), vanuit Kortrijk (vertrek om 14u), vanuit Gullegem (om 16u30) en vanuit Moorsele (om 17u30). Meer info vind je op de uitnodiging in bijlage en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0498 080702.

Delen

 

Lourdesbedevaarten kwb & Femma – Dankbaar & Hoopvol

Deze zomer gaan we terug op bedevaart naar Lourdes. We bieden 3 verschillende vakanties: met de trein, een vliegvakantie en met de autocar.

Eens in Lourdes kan je het bedevaartprogramma van kwb en Femma volgen. Je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. In 2017 werken we voor de openingsviering, kruisweg, verzoeningsviering en dankviering met een fonkelnieuw thema: ‘Dankbaar & Hoopvol’. Ook nemen we de tijd voor momenten aan de grot en de kaarsjesprocessie. Tijdens de trein- en vliegtuigbedevaart volgen kinderen tot 14 jaar een aangepast programma. Meer info in deze brochure.

Delen

 

Kwb onbegrensd 

Maart is de actiemaand voor kwb onbegrensd. We zetten graag de activiteit van kwb Wijtschate-Kemmel in de schijnwerpers: op donderdag 6 april 2017 brengt kwb Wijtschate-Kemmel een bezoek aan het opvangcentrum voor asielzoekers in Poelkapelle. Hebt u nog draagbare kleren/schoenen die niet meer passen of die niet meer gedragen worden, geef deze dan af op zaterdag 11/03/2017 van 14.00u.-17.00u. in OC. De Klaverhulle te Wijtschate. We zoeken vooral herenschoenen, sportschoenen, sportkledij, zwemkledij, jongeren- en kinderkledij. 

Voor velen van jullie ligt Wijtschate nogal ver. Geen probleem, spreek af met je afdelingsondersteuner hoe het materiaal daar kan raken. 

Organiseren jullie de komende maanden zelf iets in teken van kwb onbegrensd, laat het ons dan zeker weten! 

Delen

 

Nieuwe mensen

Een vereniging als kwb heeft voortdurend nieuwe mensen nodig. Als deelnemer, als lid, als medewerker (m/v). Zonder deze nieuwe mensen lopen we het gevaar te verstarren en onze werking te verengen tot een gesloten clubje vrolijke vrienden. We willen onze kwb-groep ook verbreden. Op de website (bij bestuursinfo) kan je kleine test downloaden om te kijken hoe jullie afdeling hier werk van maakt.

Delen

 

Nieuwe afdelingsondersteuner regio Noord West-Vlaanderen

Op 1 januari 2017 zal Hannes Delaere starten als afdelingsondersteuner voor de regio Noord West-Vlaanderen. Hannes werkte voorheen als uitbouwer in kwb en zal alles in het werk stellen om jouw afdeling zo goed mogelijk te ondersteunen. Je kan Hannes bereiken via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gsm: 0494/20.61.16.

Delen