Provincie West-Vlaanderen

Nieuws

 

Doe met jouw kwb mee aan de Nacht van West-Vlaanderen

Op vrijdag 22 juni is er de Nacht van West-Vlaanderen, een wandel- en loopevenement in Torhout. Samen met Wereldsolidariteit (WS) wil kwb er sporten voor Cleane kleren. Er hebben al een aantal kwb’ers hun deelname bevestigd. Ook jouw afdeling mag niet ontbreken. De 10 km wandelen en 10 km lopen starten we als groep, dus doe mee. Als je je sportieve prestatie laat sponsoren, steun je de vakbondswerking in Bangladesh, Cambodja en Indonesië in hun strijd voor betere leef- en werkomstandigheden voor kledingarbeid(st)ers.

Alle praktische details vind je op www.nvv.be. Voor verdere vragen over de sponsoring of je inzetten voor Cleane kleren: mail je de provinciale WS-verantwoordelijke Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Startavond:

foto’s gezocht en inschrijvingen geopend

We zoeken per afdeling 2 foto’s of artikels van geslaagde activiteiten het afgelopen jaar. Stuur ze door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wat we daarmee van plan zijn, merk je op de startavond.

Op vrijdag 25 mei kom je binnen in ons kwb-café om het nieuwe programma-aanbod te ontdekken.

Het belooft een avond te worden vol entertainment, inspiratie, verrassingen en heel wat interessante insteken om het jaarprogramma van 2019 te laten bruisen. In bijlage vind je de uitnodiging.

Vanaf 19u15 is er het onthaal en een standenmarkt. Om 20u start onze show gevolgd door enkele praatcafés.

Bestuurslid, kwb-lid, vrijwilliger of sympathisant, echt iedereen is welkom. Schrijf je voor 18 mei in via je afdelingsondersteuner Tom of Hannes of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Programmeer met een frisse blik

Hoe pak je dit jaar het programmatiemoment in je afdeling aan? Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak er een open moment van en nodig nieuwe mensen uit. Je meest enthousiaste kleindochter Lies, leerkracht Dieter van het 4e leerjaar of jeugdraadvoorzitter Jamal zitten zeker met een leuk idee voor je kwb in hun hoofd. Zorg dat ze erbij zijn! 

Contacteer ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ze helpen je graag verder richting een sterke programmatie.

Delen

 

‘Doe duurzaam’: zelf aan de slag

Op 1 maart was er de provinciale meeting in Roeselare over duurzaamheid. Een kort verslag en enkele foto’s vind je hier verder op deze site.

Heb je zin om zelf een repair- of geefcafé te organiseren of wil je de presentatie van Barbara van Netwerk Bewust Verbruiken ontvangen? Neem dan contact op met je afdelingsondersteuner Hannes of Tom.

Tip: betrek de buurt bij je duurzame actie

Delen

 

Provinciale meeting ‘Doe duurzaam’

De provinciale meeting zit erop. Het thema dit jaar is duurzaamheid. Barbara van Netwerk Bewust Verbruiken heeft verteld hoe we duurzamer kunnen leven. Nu is het aan jou. Ga met je kwb-afdeling zelf aan de slag. Organiseer een geef- of repaircafé of hou een infoavond over een groepsaankoop zonnepanelen en zonneboiler. Of doe nog iets anders in het teken van duurzaamheid.

Wil je graag de presentatie van Barbara ontvangen of wens je meer info over een van de bovenstaande initiatieven? Geef een seintje aan je afdelingsondersteuner Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank je wel voor je aanwezigheid en tot volgend jaar!

 

Delen

 

Kalender

  • Meibedevaart op 18 mei in Dadizele.
  • Startavond op 25 mei in Lichtervelde.
  • Provinciale wandeldag op 30 september in Heule-Watermolen.

Delen

 

Nog lang niet opgebrand!

Dat de Kortrijkse kwb-afdelingen nog niet te kampen hebben met een burn-out bewezen ze door samen een infoavond over dit fenomeen te organiseren. Kwb Heule Watermolen, kwb Kuurne en Kortrijk St-Jan hebben al enkele jaren de gewoonte om rond een aantal activiteiten de handen in elkaar te slaan en niet zonder succes. Zo bleek ook nu bij de infoavond over burn-out. Meer dan 40 aanwezigen luisterden allemaal gedurende 1,5 uur geboeid. Ook de interactie nadien met vele vragen en kritische meningen werd gesmaakt door lesgeefster Annelies en de deelnemers. Kortom: een voorbeeld van samenwerking met een meer dan geslaagde activiteit als resultaat!

Delen