Vlaams-Brabant/Brussel

Nieuws

 

Kort nieuws

 • De folder voorjaarsvakanties Spanje 2018 is uit en de wandel-, fiets- en cultuurreizen zijn boekbaar. Doorbladeren van de folder kan hier. We organiseren nav die reizen ook infodagen met gekende sportartsen en diëtisten in Oudenaarde (21/10), Lokeren (26/10) en Tessenderlo (06/11). Toegang is gratis, inschrijven verplicht (via www.govaka.be). Meer info vind je hier.

Delen

 

Interessante data 

 • 3-Koningentocht: 7 jan 2018 - Als kunst sociaal wordt. Over kunst in precaire wijken.
 • Voorzittersvergadering: donderdag 25/01/2018.
 • Startavond: donderdag 24/05/2018 te Zemst.

Delen

 

Driekoningentocht

Cadeaubon driekoningentocht

Op zondag 7 januari 2018 zijn kwb-afdelingen welkom in Brussel voor een nieuwe uitgave van de Driekoningentocht. Het thema: ‘Als Kunst sociaal wordt’. De Tocht leidt ons doorheen de Marollen, een volkse wijk, waar kunst een uiting is van wie men is, zonder het met veel woorden te zeggen. Wie nu reeds zijn origineelste nieuwjaarscadeau wil bestellen kan dat via ons ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) met in de melding ‘Nieuwjaarscadeau Marollentocht’. Betaling gebeurt na ontvangst van de mooie cadeaubon (7 euro pp - 5 euro ledenprijs).

Stewardsopleiding

De stewardsopleiding voor iemand van de groep afdelingsverantwoordelijken gaat door op zaterdag 25 november om 14.30u – afspraak loketten Centraal Station. Een steward is iemand, die de weg kent en de groep tijdens de driekoningentocht van de ene gids naar de andere gids leidt. Op 25 november krijgt de steward dus een avant-première. Graag vooraf inschrijven voor deze opleiding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Streekbijeenkomsten september 2017 

Binnenkort zijn er opnieuw de streekbijeenkomsten:

 • Maandag 18/9 Streek Haacht te Hever.
 • Dinsdag 19/09 Streek Brabant centrum te Melsbroek.
 • Donderdag 21/09 Streek Leuven te Herent, Streek Pajottenland te Liedekerke.
 • Donderdag 21/09 Streek Brussel te Pletinckxstraat.
 • Woensdag 27/09 Streek Halle te Lembeek.
 • Woensdag 27/09 Streek Aarschot te Begijnendijk (opgelet nieuwe datum).
 • Donderdag 28/09 Streek Scherpenheuvel-Zichem te Schoonderbuken.
 • Donderdag 28/09 Streek Londerzeel te Londerzeel Sint-Jozef

Delen

 

Workshop “Comedy Knights” in Londerzeel – editie 2017 

Mogen wij onszelf even onder uw aandacht brengen? 

Wij, een academie, een jeugdhuis en een kwb afdeling organiseren in september voor het tweede jaar op rij een: 

Deze laagdrempelige workshop, zowel qua deelnameprijs als tijdsbesteding, is een unieke samenwerking tussen De Academie van Londerzeel, jeugdhuis ODT (het hipste jeugdhuis “Onder De Toren” van Londerzeel) en kwb eensgezind Londerzeel Sint-Jozef. Kwb eensgezind staat voor sociaal cultureel beweging maken, en dit voor iedereen in onze samenleving. Kwb maken doen we reeds meer dan 65 jaar hier op ons dorp met roots komende uit de arbeidersbeweging. Om onze horizon te verruimen zijn we de uitdaging aangegaan om eens zot uit de bol te gaan, en dit namen wij nogal letterlijk, dus gaan we voor een “Stand-Up Komedie Café”! … En wij op zoek naar lokaal talent …  

Om dit te kunnen realiseren hebben we partners gezocht en gevonden om in eerste fase een workshop te organiseren. De Academie van Londerzeel voor de professionele omkadering en jeugdhuis ODT voor de perfecte locatie en met het doelpubliek. Onze eerste samenwerking was een topper, bewijs hiervan is het toonmoment van vorige editie waarvan je de foto’s terugvindt op onze website. Uniek in Vlaanderen, not done before, de samenwerking tussen een academie, een jeugdhuis en een kwb afdeling, die samen op zoek gaan naar lokaal talent voor een workshop Comedy Knights. Dit is verruimend samenwerken in de breedste zin van het woord.

Om onze workshop nog wat meer kleur te geven, met dikkere stiften en vollere verfborstels, denken wij dat jullie ons daarin de nodige ondersteuning kunnen geven. Graag komen wij ons verhaal doen, eventueel vergezeld met enkele deelnemers uit onze vorige workshop. Laat maar weten wat er mogelijk is? 

Meer info vind je hier.

Delen

 

Programmatie-momenten

Zit je als bestuur met een writer’s block bij het opmaken van je programma? Dan is er één oplossing, contacteer onze wandelende databank(en). Stuur je programmatie momenten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen zij misschien een nieuwe kijk op je programma bieden.

Delen

 

Risicoanalyses maken – een bittere noodzaak voor grote evenementen

Hieronder vind je de werkdocumenten van de vorming op 16 maart.

De werkmap Risicoanalyse.

FAVV Beheers- en registratieformulieren.

Powerpointpresentatie van de vorming.

Delen

 

Project verruiming

Uit de resultaten van verschillende experimenten de afgelopen jaren, hebben Kurt en Bart een verruimingsproject opgezet om samen met jullie als afdeling te kijken naar de toekomst. Dit meerkeuzeproject helpt jullie de keuze te maken naar verruiming, vernieuwing of verjonging afhankelijk van de noden in jouw afdeling. Deze vorming is gesneden op maat van elke kwb-afdeling en wordt ofwel in groep ofwel in de afdeling bij een deel van het bestuur voorgesteld. Op verschillende tijdstippen en locaties organiseren we ook in groep de eerste sessie. 

Om deze kans niet te missen om de goede voornemens vorm te geven en om het werkjaar goed in te zetten moet je gewoon een datum aanvragen bij Bart of Kurt.

Delen