Vlaams-Brabant/Brussel

Nieuws

 

Het leven zoals het is…..Leuven Hulp

Kwb Laken-Jette neemt dit jaar deel aan het traject van kwb Vlaams Brabant & Brussel i.s.m. kwb Leuven hulp. Het traject startte op 13 november met een informatieavond over het leven in de gevangenis. Deze werd gegeven door CAW en Leuven hulp met getuigenis van een ex-gedetineerde. Het traject gaat verder met een bezoek aan hulpgevangenis (voor zij die willen meewerken aan de kerstmarkt) en een actieve deelname aan de kerstmarkt in de hulpgevangenis op zondag 17 december. Wil jij dit traject met je afdeling organiseren? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Driekoningentocht 7/1/2018

Hier vind je de uitnodiging van de Driekoningentocht in de Marollen. Je kan de uitnodiging op papier gratis bestellen voor je afdeling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. a rato van het aantal leden.

Jongeren (14j – 25j). op de driekoningentocht.  Parallel aan de driekoningentocht voor volwassenen werkt Jeugd en Stad voor kwb een creatieve tocht uit voor jongeren.. De tocht duurt 2,5 uur. Vertrek om 13u en om 14u. Na de wandeling is er een warme drank en een kramiekboterham voorzien in Nieuwland in de Lenglentierstraat 20 te 1000 Brussel (nabij het zuidstation). Kostprijs: 7 euro. Leden: 5 euro.

Geschenktip: Carlos maakte een leuke geschenkdoos. Hierin kan je een geschenkbon naar keuze vinden:

  • Een bon voor 2 personen voor deelname aan de driekoningentocht  (15 euro – ledenprijs 10 euro).
  • Een bon voor 4 personen  (30 euro – ledenprijs 20 euro).
  • Een bon voor max. 20 personen (120 euro – ledenprijs 100 euro).

Daar komt nog 5 euro bij voor de verzendingskosten. Je betaalt de rekening na ontvangst van de geschenkbon. Bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel 0479 339 777.

Delen

  

Winteropvang voor daklozen

Het CAW start op 15/11/2017 tot 31/03/2018 met het organiseren van de winteropvang voor daklozen. De werking is mogelijk mits voldoende inzet van vrijwilligers (voor avond- en nachtopvang). Kandidaat om dit aanbod te verzekeren? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0496/56.73.93 of neem een kijkje op www.cawoostbrabant.be.

Delen

 

Lourdesbedevaarten 2018 - thema “Dankbaar en Hoopvol”

Zowel voor wie graag in groep reist als voor wie er liever alleen op uit trekt zijn de Lourdesreizen de kans om te onthaasten, om het jachtige leven even achter zich te laten. In 2018 trekken we naar Lourdes per TGV of per vliegtuig.  In september bieden we een tiendaagse autocarreis aan. Je kan ook met je eigen wagen naar Lourdes rijden en ter plaatse aansluiten bij de bedevaart.

  • TGV: van 20 tot 25 juli 2018
  • Vliegtuig: van 20 tot 23 juli of van 20 tot 27 juli 2018
  • Autocar: van 22 september tot 1 oktober 2018

Vanaf december zijn de definitieve prijzen bekend en kan je inschrijven.

Meer informatie: Suzanne Devyver, tel. 02/246 52 46 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

 

Voorzitterbijeenkomst 

Op donderdag 25 januari 2018 vanaf 18u met als gastspreker Joris Piot over ‘de levensfasen van groepen’ + 3 afdelingen in de kijker. Elke afdeling is welkom met de trekker(s) + partners. Met een heerlijk menu! Graag inschrijven voor 21 januari. Max 3 personen (+partners) per afdeling.

Zaal het Veldeken Zaventem Veldeke 1 1930 Zaventem. Hierbij de uitnodiging.

Delen
  

Wacht eens even. Beleef samen tijd!

van 16 tot en met 18 februari 2018 in Maldegem. 

Tijd houdt ons allemaal bezig. Ervaar jij soms veel drukte en verlang je om de tijd bewust en op eigen ritme te beleven? Ben jij ook op zoek naar meer tijd voor jullie relatie en/of gezin? Samen staan we stil bij de verschillende keuzes die onze tijd beïnvloeden: zoeken naar een leefbaar ritme; een evenwicht nastreven tussen werk, engagementen en vrije tijd; tijd voor elkaar maken; kinderen opvoeden; de zondag zinvol invullen; … 

Het relatieweekend van kwb staat voor een weekendje ertussenuit als koppel of met het gezin. Terwijl de kinderen zich in leeftijdsgroepen uitleven, adolescenten met een eigen programma aan de slag gaan, staan we als partners stil bij onszelf en onze relatie. We ontdekken een nieuw denkkader, ontmoeten andere koppels, maken tijd voor onze partner. We eten, ontspannen en sluiten het weekend met alle koppels en gezinnen in een zondagsviering af. 

Meer info: Thierry en Marleen Hulsmans—Van Cutsem, Itterbeeksebaan 297, 1700 Dilbeek. tel.: 02/569 48 11; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

 

Risicoanalyses maken – een bittere noodzaak voor grote evenementen

Als actieve afdeling richten we activiteiten in waarbij we als bestuurder van een feitelijke  vereniging soms grote risico’s lopen. Denken we maar aan manifestaties met tenten, dieselgroepen, keuken, grote sportwedstrijden …

Om ons als bestuurslid te beschermen tegen deze ongelukken, maar ook tegen juridische aansprakelijkheid, is een gedegen risicoanalyse onontbeerlijk. Slechts met deze tool zal je kunnen aantonen als een “goed huisvader” te hebben gehandeld.

Op onze samenkomst risicoanalyse werd de vraag gesteld om enkele vb uit te werken en hier op de site te zetten. 

Download de risicoanalyse: Exploitatie van eigen zaal - Wandeling in wandelcriterium.

Hieronder vind je de werkdocumenten van de vorming op 16 maart.

De werkmap Risicoanalyse. FAVV Beheers- en registratieformulierenPowerpointpresentatie van de vorming.

Risicoanalyse voor grote evenementen.

Delen
 

Interessante data 

  • 3-Koningentocht: 7 jan 2018 - Als kunst sociaal wordt. Over kunst in precaire wijken.
  • Voorzittersvergadering: donderdag 25/01/2018.
  • Startavond: donderdag 24/05/2018 te Zemst.

Delen

 

Programmatie-momenten

Zit je als bestuur met een writer’s block bij het opmaken van je programma? Dan is er één oplossing, contacteer onze wandelende databank(en). Stuur je programmatie momenten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen zij misschien een nieuwe kijk op je programma bieden.

Delen