Oost-Vlaanderen

Nieuws

 

Week van de vrijwilliger


Van 3 tot en met 11 maart is het Week van de Vrijwilliger. Ook wij zeggen dank je wel tegen onze vrijwilligers. Voor zoveel inzet zetten wij onze hoed af: Chapeau! Wil jij ook de vrijwilligers en helpende handen in jouw afdeling bedanken? Dan kun je deze banners gebruiken in je e-mailhandtekening of op je website of stuur een elektronische bedanking.

Delen

 

Kort nieuws – enkele datums

  • de provinciale startavond gaat door in Eeklo op donderdag 24 mei 2018. De uitnodiging wordt bezorgd einde april, in de Nieuwsbrief van mei.
  • de Lourdes-infoavond voor plaatselijke contactpersonen gaat door op 31 mei 2018 in zaal ACV-Het Volk, Poststraat 4, Lokeren.
  • de lente-streekbijeenkomsten enkel voor de regio Gent-Eeklo gaan door op maandag 16 april in Maldegem (Meetjesland en Kanaalzone) en op dinsdag 17 april in Drongen-Luchteren (Gent-Leiestreek-Bloemen-en Scheldeland). De uitnodiging met de agenda en met de concrete gegevens wordt bezorgd eind maart!

Delen
 

Infoavonden kwb-verzekeringen

Op 20 (Lokeren) en 27 (Merelbeke) maart 2018 organiseren wij twee provinciale infoavonden over de verzekeringen van kwb en Falos-Sport+. Wil je weten hoe goed jullie afdeling is verzekerd of heb je vragen, kom dan zeker af! Wij vragen echter om op voorhand in te schrijven! Alle praktische informatie (locatie, inschrijven) vinden jullie op de uitnodiging in bijlage

Delen

 

Met de bus naar de Nationale Wandeldag

Zondag 18 maart organiseert kwb Vlezenbeek de Nationale Wandeldag. Ga mee naar het Pajottenland met de bus! De beleidsgroep van West-Vlaanderen legt een bus in, maar ook Oost-Vlaamse wandelaars mogen mee. De kostprijs bedraagt (max.) €15 pp. Gelieve voor 9 maart door te geven met hoeveel jullie erbij zullen zijn aan Hilde Vervaeke – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02/246.52.57.  

Hier vind je de flyer van de Nationale Wandeldag. Je kan zoveel flyers én affiches bijbestellen als je wil via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk tot dan?!

Delen

 

Provinciale inspiratieavond “Brood en Rozen voor iedereen”


Woensdag 7 en dinsdag 13 februari 2018Mong Rosseel (De Vieze Gasten) brengt samen met zijn dochter Tamara en vier muzikanten straffe liederen en verhalen over de strijd tegen armoede. Deze voorstelling is gebaseerd op de verhalen van mensen in armoede, die Lieven De Pril bundelde in het boek “Brood en rozen voor iedereen”. Dit zang- en vertelmoment is verrassend en beklijvend, uit het leven gegrepen. Een aanrader voor wie de strijd tegen armoede genegen is. Deze voorstelling wordt gratis aangeboden door beweging.net en alle partners (inclusief kwb) van Oost-Vlaanderen. De voorstelling start telkens om 19u30 en gaat door op:

  • woensdag 7 februari 2018 in zaal De Zulle, Botestraat 98b, Wondelgem.
  • dinsdag 13 februari 2018 in Belgica Bis, Kerkstraat 115, Dendermonde.

Meer informatie en inschrijven vooraf (verplicht) bij Tim Ongena (03/760.13.51) of 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Delen

Gevraagd: afdelingsverslagen en jaarprogramma’s!

De meeste afdelingen maken een verslag van de plaatselijke bestuursvergadering, de meeste afdelingen zullen intussen ook hun jaarprogramma (2017 -) 2018 klaar hebben. De afdelingsondersteuners vragen om die verslagen en programma’s ook aan hen door te sturen. Dit zijn belangrijke en informatieve documentjes voor hen, in het kader van de begeleiding en opvolging. Veel dank voor de medewerking! 

Delen

 

“Ik fiets voor cleane kleren”

Liefst 41 afdelingen hebben deelgenomen aan de Oost-Vlaamse campagne “Ik fiets voor cleane kleren”. Dat is een fantastisch resultaat, wij danken jullie hartelijk voor dit zeer gewaardeerd engagement. Momenteel verzamelen wij de cijfergegevens. Mogen wij vragen aan de afdelingen die het nog niet hebben gedaan, om voor 15 november e.k., aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het aantal deelnemers en het aantal gefietste kilometers te bezorgen. Wij zouden ook de getekende petitielijsten willen ontvangen. Jullie kunnen die bezorgen aan jullie afdelingsondersteuner of opsturen per post aan Philippe Impe, Magergoedkouter 19, 9041 Oostakker. 

Eventuele foto’s van jullie fietstocht mogen doorgestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Met dank voor jullie medewerking! Binnenkort wordt de winnende afdeling van de VDK-tickets voor de wedstrijd AA Gent-KV Oostende (begin maart) geloot, meer nieuws volgt in de Nieuwsbrief van januari.

Delen

 

Schone sportkleren

De campagne “Ik fiets voor schone sportkleren” is reeds twee maanden bezig, meedoen kan nog altijd!

Met de Nieuwsbrief van februari ll. werd de Oost-Vlaamse campagne “Ik fiets voor schone sportkleren” opgestart. Inmiddels hebben zich reeds heel wat afdelingen ingeschreven. Maar meedoen kan nog altijd! Je vindt alvast in bijlage nogmaals alle uitleg met het stappenplan en met het wedstrijdreglement. Je kunt ook meer info verkrijgen bij jouw afdelingsondersteuner. De campagne staat eveneens op de agenda van de komende lentebijeenkomsten. In elk geval dank voor het engagement!

Delen