Oost-Vlaanderen

Nieuws

 

Save the date: donderdag 22 februari 2018!

Op donderdagavond 22 februari 2018 gaat de tweede editie door van Perspectief 21 (de opvolger van de Provinciale Afdelingsvergadering). De vergadering vindt plaats in het Cultureel Centrum Nova in Eke ( deelgemeente Nazareth, gemakkelijk bereikbaar want vlakbij de E17). Alle praktische gegevens en de inhoud volgen vanzelfsprekend nog, maar prik alvast nu reeds de datum vast in jullie agenda! 

Delen

 

Gevraagd: afdelingsverslagen en jaarprogramma’s!

De meeste afdelingen maken een verslag van de plaatselijke bestuursvergadering, de meeste afdelingen zullen intussen ook hun jaarprogramma (2017 -) 2018 klaar hebben. De afdelingsondersteuners vragen om die verslagen en programma’s ook aan hen door te sturen. Dit zijn belangrijke en informatieve documentjes voor hen, in het kader van de begeleiding en opvolging. Veel dank voor de medewerking! 

Delen

 

“Ik fiets voor cleane kleren”

Liefst 41 afdelingen hebben deelgenomen aan de Oost-Vlaamse campagne “Ik fiets voor cleane kleren”. Dat is een fantastisch resultaat, wij danken jullie hartelijk voor dit zeer gewaardeerd engagement. Momenteel verzamelen wij de cijfergegevens. Mogen wij vragen aan de afdelingen die het nog niet hebben gedaan, om voor 15 november e.k., aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het aantal deelnemers en het aantal gefietste kilometers te bezorgen. Wij zouden ook de getekende petitielijsten willen ontvangen. Jullie kunnen die bezorgen aan jullie afdelingsondersteuner of opsturen per post aan Philippe Impe, Magergoedkouter 19, 9041 Oostakker. 

Eventuele foto’s van jullie fietstocht mogen doorgestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Met dank voor jullie medewerking! Binnenkort wordt de winnende afdeling van de VDK-tickets voor de wedstrijd AA Gent-KV Oostende (begin maart) geloot, meer nieuws volgt in de Nieuwsbrief van januari.

Delen

 

VAN HEINDE EN VERRE,

een tentoonstelling over de geschiedenis van de migratie 

Initiatief van Wereldhuis Bonangana VZW

Vrije Ateliers-de Passage (Rode Kruisstr. 25) van 10 nov. tot 28 jan. 2018

Zoals nu iedereen wel weet bestaat Sint-Niklaas 800 jaar. In dat kader werkt Wereldhuis Bonangana een tentoonstelling uit over de geschiedenis van de migratie in Sint-Niklaas. Dit onder het motto: “Van heinde en verre”. Deze tentoonstelling loopt van vrijdagavond 10 nov tot 28 jan 2018 in de Passage van de Vrije Ateliers (Rode Kruisstr. 25).

Wat valt er te zien en te beleven? Vooreerst krijg je informatie over de (im)migratie in Sint-Niklaas. Wanneer kwamen migranten naar Sint-Niklaas, van waar kwamen ze, welke nationaliteiten weken in,…? Daarnaast krijg je kunstfoto’s te zien van gemengde koppels of groepjes. Bonangana bracht mensen van heinde en verre samen op Villa Pace (Vredesfeesten) en maakte van gekleurde teams of koppels een artistieke foto. Ook worden voorwerpen van heinde en verre ten toon gesteld: sierraden, schilderijen, smeedwerk, kledij, muziekinstrumenten,… Sommige werden door migranten als souvenir meegebracht uit het moederland.  Ook vredeswensen die mensen formuleerden op Villa Pace worden uitgestald. Ter plaatse kan iedere deelnemer die wensen aanvullen met een persoonlijke wens. Ook enkele filmpjes worden getoond met cursisten van de Nederlandse les. Hoe ervaarden zij de migratie? Om de aandacht te focussen kan men meedoen aan een quiz die men ter plaatse kan invullen.

De opening heeft plaats op vrijdag 10 nov. om 20u in de Vrije Ateliers. Iedereen is welkom. De inkom is gratis. Geef wel een seintje. Je krijgt een korte voordracht van een prof. geschiedenis (Caestecker), muzikale intermezzo’s, filmfragmenten en een rondleiding in de tentoonstelling. Een hapje en een drankje worden aangeboden.

Aanvullend wordt op dinsdag 5 december om 20u op dezelfde locatie (Vrije Ateliers) een interactieve lezing aangeboden over de Islam onder de titel “Van Bagdad, tot Brussel, tot Sint-Niklaas”. Dit gebeurt in samenwerking met kwb. Ook hier staat de deur voor iedereen open.

Meer info: www.vrijeateliers.be - www.bonangana.be; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Marc De Cock: 0475 71 94 81 - Marc Maes: 0484 97 89 31.

Delen

 

Oost-Vlaanderen zoekt de warmste vrijwilliger

De Provincie Oost-Vlaanderen gaat op zoek naar de Warmste vrijwilliger van Oost-Vlaanderen. Met deze zoektocht willen ze de Oost-Vlaamse vrijwilligers bedanken en hun werk in de kijker zetten. Een ideetje om één van je kwb’ers in de kijker te zetten? Meer info vind je hier.

Delen

 

Schone sportkleren

De campagne “Ik fiets voor schone sportkleren” is reeds twee maanden bezig, meedoen kan nog altijd!

Met de Nieuwsbrief van februari ll. werd de Oost-Vlaamse campagne “Ik fiets voor schone sportkleren” opgestart. Inmiddels hebben zich reeds heel wat afdelingen ingeschreven. Maar meedoen kan nog altijd! Je vindt alvast in bijlage nogmaals alle uitleg met het stappenplan en met het wedstrijdreglement. Je kunt ook meer info verkrijgen bij jouw afdelingsondersteuner. De campagne staat eveneens op de agenda van de komende lentebijeenkomsten. In elk geval dank voor het engagement!

Delen