Provincie Limburg

Nieuws

 

Bestuurshappening - 8 maart

Samen met deze nieuwsbrief ontvang je de uitnodiging voor onze Limburgse Bestuurshappening.
Kom met een ploeg van je afdelingsbestuur (of breng eens een losse medewerker mee) afgezakt naar het bruisende Bolderberg. Dan maken we er samen een leuke én boeiende avond van.Praktisch:

Donderdag 8 maart. Onthaal vanaf 19u, start bijeenkomst 19u30.
De Witte Zaal, Kluisstraat, 3550 Bolderberg (Heusden-Zolder).Schrijf je in via Korpus of je afdelingsondersteuner.
Deze mailbanner  kan je gebruiken om promotie te maken.

Delen

Open werkgroep kwb overdag – 26 februari

In onze provincie zijn er een aantal kwb-overdag werkingen actief. Zoals de naam doet vermoeden organiseren deze afdelingen of werkgroepen activiteiten die overdag plaatsvinden.
Organiseert jouw afdeling overdag-activiteiten of heb je interesse om hier wat meer over te weten?
Dan ben je meer dan welkom op de open werkgroep kwb-overdag.Praktisch:
Maandag 26 februari van 9u tot 12u.
De Witte Zaal, Kluisstraat, 3550 Bolderberg (Heusden-Zolder).

Schrijf je in via Korpus of je afdelingsondersteuner.

Delen

Info-avond verzekeringen in kwb - 27 februari

Op dinsdag 27 februari vanaf 19u30 komt Danny van Baelen, onze kwb-verzekeringsexpert, de nodige toelichting geven.
Verzekeringsvragen kunnen op voorhand doorgeven worden via je ondersteuner. We trachten deze dan sowieso in de loop van de avond aan bod te brengen.

Praktisch:
Dinsdag 27 februari om 19u30 - GC Den Ichter - Kapelstraat 16, 3660 Opglabbeek.

Schrijf je in via Korpus of je afdelingsondersteuner.


Delen

Oproep jaarprogramma

Werkt je afdeling nu in de periode van een schooljaar of een werkjaar? Wat voor je afdeling ook het beste uitkomt, we vragen je graag om je activiteiten in Korpus in te geven en je jaarprogramma nog een keer door te sturen naar je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Bestuurshappening 2018

Eénmaal per jaar nodigt kwb Limburg alle afdelingen van onze provincie uit om samen richting te geven aan onze vereniging. Dit jaar vindt onze Bestuurshappening plaats op donderdag 8 maart. Prik deze datum alvast in je agenda. Praktische informatie volgt. 

Delen

 

Wandelkalender kwb

De nieuwe wandelkalender van kwb is ondertussen bij ieder kwb-lid aangekomen. Heeft jouw afdeling interesse om een plaats op de kalender van volgend jaar in te nemen? Neem contact op met Falos of je afdelingsondersteuner en samen maken we dit mogelijk.

Delen

 

Leren rijden met de auto – vrije begeleiding met kwb

De rijopleiding werd hervormd, en dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Ook vrije begeleiding – leren rijden met ouders of andere bekenden uit de kennissenkring – past nog altijd in dat plaatje.

Onze lesgevers staan klaar om de ‘nieuwe’ opleidingsavond voor vrije begeleiding naar je afdeling te brengen. Wil je dit aanbod voor jongeren graag opnemen in je afdeling? Geef een seintje aan je ondersteuner en dan maken we er samen een succes van.

Delen

 

Tip van de maand: je activiteiten bekend maken

  • Op zoek naar een handige manier om je kwb-activiteit te promoten? Neem hier eens een kijkje.
  • Op zoek naar een aantrekkelijke uitnodiging voor je activiteit? Hier vind je meer uitleg. 

Delen

 

Verzekeringen in kwb – hoe zit het nu weer?

Regelmatig word je als bestuurslid geconfronteerd met praktische vragen over je verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Wat als er effectief iets misloopt? Wat moet je doen? Is het gebeuren verzekerd via kwb? Valt dit onder jullie burgerlijke aansprakelijkheid? Hoe vul je de juiste papieren in?

Op dinsdag 27 februari vanaf 19u30 komt Danny van Baelen, onze kwb-verzekeringsexpert, de nodige toelichting geven. Waar: GC Den Ichter - Kapelstraat 16, 3660 Opglabbeek. In onze nieuwsbrief van december bezorgen we je de officiële uitnodiging.

Delen

 

Belangrijke data 

Ook vanuit kwb Limburg zijn we volop bezig met de uitwerking van een vers jaarprogramma. We vragen je alvast om volgende data voor 2018 te noteren:

  • Bestuurshappening: donderdag 8 maart 2018.
  • Startfeest: vrijdag 25 mei 2018.

Delen

 

Samenwerken aan een nieuw jaarprogramma 

Over enkele dagen of weken start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een andere aanpak om de programmatie te organiseren? 

Geef je programmatiedatum en locatie door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat weten of je graag gebruik maakt van een helpende hand.  

Delen

 

Activiteit in de kijker: project luchtconsulenten

We brengen veel tijd binnen door, thuis en op het werk. Maar ook binnen kan de lucht vervuild zijn. Dit is een probleem voor zowel de gezondheid als het milieu. Beweging.net start daarom in samenwerking met de CM een nieuw project op.

Hiervoor zoeken ze vrijwilligers. Deze krijgen twee vormingsmomenten die hen opleiden tot Luchtconsulent. Vervolgens kunnen ze op huisbezoek bij buurtbewoners, familie of vrienden. Ze brengen het binnenhuismilieu in kaart en bevragen de gezondheid van de inwoners. Samen met de bewoners zoeken ze naar eventuele oplossingen. Heb je interesse?

Neem contact op met Jens Vaes - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0496 69 40 89.

Delen

 

Mag ik deze kurk van jou? 

Vanuit kwb Limburg steunen we de campagne van de Vlaspit vzw om zoveel mogelijk kurk in te zamelen. 

Waarom inzamelen? Zo voorkom je afval én je steunt een sociaal project. De Vlaspit in Scherpenheuvel recycleert de kurk tot isolatiemateriaal en geeft zo werkgelegenheid aan mensen met een beperking.

Wat inzamelen? Het gaat om kurken, stoppen en alle andere voorwerpen van zuivere onbehandelde kurk. Ook synthetische kurk of stoppen met plastic aan kunnen verwerkt worden.

Waar inzamelen? We verzamelen alle kurk tijdens de kwb-streekvergaderingen van januari.

Deze flyer kan je gebruiken om  reclame te maken bij je leden.

Meer info over deze campagne vind je hier.

Delen