Provincie Limburg

Nieuws

 

Samen-werken aan een nieuw jaarprogramma 

Het lijkt nog veraf, maar over enkele weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. 

Je afdelingsondersteuner en kwb’ers van het algemeen secretariaat willen je bestuur graag meehelpen bij de uitwerking hiervan. 

Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een andere aanpak om de programmatie te organiseren? 

Geef je programmatiedatum en locatie door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat weten of je graag gebruik maakt van een helpende hand. 

Delen

 

Wat doet de beleidsgroep eigenlijk?

Op de bijeenkomst van 14 maart 2017 werd er op de Limburgse beleidsgroep gesproken over de succesvolle bestuurshappening, die we op 23 februari 2017 georganiseerd hebben. We zijn erg blij dat we het thema “vluchtelingen” ingang kunnen doen vinden hebben in zoveel afdelingen. 

Verder werd er de algemene vergadering van kwb van 18 maart 2017 voorbereid, waarvan alle beleidsgroepen vanuit alle Vlaamse provincies statutair deel uitmaken. De algemene vergadering is het hoogste beleidsorgaan van kwb, dus wilden we daar goed voorbereid naartoe, om in eer en geweten de juiste knopen voor de toekomst door te hakken. 

En ten slotte is er gewerkt aan de voorbereiding van het Limburgse startfeest, dat dit jaar zal plaatsvinden op woensdag 31 mei 2017 in zaal St.-Baafs in Eversel. Noteer het nu al in je agenda, want dat wil je niet missen!

Zoals steeds geldt de uitnodiging om vragen, bemerkingen of agendapunten te melden aan de beleidsgroep. Het gemakkelijkste doe je dat door contact op te nemen met je afdelingsondersteuner. 

De beleidsgroep wil je alvast een prettig en zalig paasfeest toewensen!

Delen

 

Startfeest – woensdag 31 mei 

Je leest het goed. Het startfeest van dit jaar wordt georganiseerd op woensdagavond 31 mei. Na de geslaagde edities van de voorbije jaren organiseren we het startfeest op een nieuwe dag en een nieuwe locatie. In en rond Berkenbos (Heusden-Zolder) kan je komen proeven van het aanbod van kwb. 

Ook dit jaar zijn alle trekkers en medewerkers van je afdeling welkom op dit feest. 

Leg deze datum vast in je agenda en volgende maand ontvang je van ons de officiële uitnodiging. 

Delen

 

Afscheid Bart Theys  

Na een pak boeiende jaren neemt kwb Limburg afscheid van zijn coach Bart Theys. Vanaf april gaat hij aan de slag binnen ACV. 

Bart was niet alleen de coach van de afdelingsondersteuners in Antwerpen en Limburg; hij volgde onder meer onze Limburgse Beleidsgroep op en nam de signalen vanuit onze provincie mee naar de bovenbouw van kwb. Ook via deze weg willen we hem danken voor zijn jarenlange inzet voor kwb, zijn constructieve manier van werken en zijn geloof in onze vrijwilligersvereniging. 

Vanuit kwb Limburg hopen we op een spoedige opvolging en wensen we Bart heel veel succes en plezier in zijn nieuwe job. 

Delen

 

Activiteit in de kijker: fit op de fiets

Kwb en FALOS-SPORT+ willen meer mensen aan het fietsen krijgen want fietsen is gezond, ontspannend en het neemt stress weg. Fit op de fiets wordt op maat geschreven van onze afdelingen. Beginners kunnen fietsen van 0 tot 50km. Maar ook voor de meer getrainde atleten die graag een stapje verder willen gaan is er een gepaste uitdaging voorzien. Zij kunnen gaan voor de 100km. De trainingsperiode loopt over 10 weken. We raden aan om te starten in maart – april. 

Je bent nog niet overtuigd? Waarom moet je deelnemen? We zetten het even op een rijtje:

 • Het fietsprogramma is wetenschappelijk onderbouwd
 • De begeleider (fietscoach) krijgt trainingsschema’s om alle trainingen te begeleiden
 • De (fietscoaches) worden opgeleid door FALOS-SPORT+
 • One-page-note voor de fietshandelaar
 • Je wordt week per week een beetje fitter. Na 10 weken ben je in topconditie
 • Kwb-leden krijgen een fikse korting op het inschrijvingsgeld
 • Deelnemers krijgen een fietsfolder met tips en een drinkbus
 • Begeleiders krijgen daarbovenop een fluo-vestje en begeleidersmap
 • Uitstekende en complete verzekering via FALOS-SPORT+

Inschrijvingsgeld en verzekering

De prijs van de fietsverzekering van FALOS-SPORT+ zit geïntegreerd in het inschrijvingsgeld. 

 • Kostprijs met basisverzekering (enkel geldig tijdens de gezamenlijke trainingen): €25
 • Kostprijs met uitgebreide verzekering (ook geldig tijdens individuele/privétrainingen): €35
 • kwb-leden krijgen €10 korting! Alle deelnemers blijven verzekerd tot 31 december 2017.

Meer info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 02/246 52 71.

Delen

 

The Invisible city/Kakuma

Op 11 mei organiseren we samen met een handvol partners een filmvoorstelling mbt vluchtelingenproblematiek.

Deze filmvoorstelling gaat door op 11 mei 2017 om 19u30 in OC De Bark te Heusden-Zolder. 

Reserveren via Vormingsplus. Meer info.

Delen

 

Activiteit in de kijker: project luchtconsulenten

We brengen veel tijd binnen door, thuis en op het werk. Maar ook binnen kan de lucht vervuild zijn. Dit is een probleem voor zowel de gezondheid als het milieu. Beweging.net start daarom in samenwerking met de CM een nieuw project op.

Hiervoor zoeken ze vrijwilligers. Deze krijgen twee vormingsmomenten die hen opleiden tot Luchtconsulent. Vervolgens kunnen ze op huisbezoek bij buurtbewoners, familie of vrienden. Ze brengen het binnenhuismilieu in kaart en bevragen de gezondheid van de inwoners. Samen met de bewoners zoeken ze naar eventuele oplossingen. Heb je interesse?

Neem contact op met Jens Vaes - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0496 69 40 89.

Delen

 

Activiteit in de kijker: klimaatwandeling
(met gratis gids)

Vorig werkjaar lanceerden we via deze nieuwsbrief het aanbod van de provincie Limburg rond de klimaatwandeling. Inmiddels werden meer dan 100 klimaatwandelingen aangevraagd en begeleid.

Dit aanbod blijft ook in 2017. En het blijft gratis!
Interesse? Contacteer vrijblijvend het PNC (Provinciaal Natuurcentrum): 011 26 54 53 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Mag ik deze kurk van jou? 

Vanuit kwb Limburg steunen we de campagne van de Vlaspit vzw om zoveel mogelijk kurk in te zamelen. 

Waarom inzamelen? Zo voorkom je afval én je steunt een sociaal project. De Vlaspit in Scherpenheuvel recycleert de kurk tot isolatiemateriaal en geeft zo werkgelegenheid aan mensen met een beperking.

Wat inzamelen? Het gaat om kurken, stoppen en alle andere voorwerpen van zuivere onbehandelde kurk. Ook synthetische kurk of stoppen met plastic aan kunnen verwerkt worden.

Waar inzamelen? We verzamelen alle kurk tijdens de kwb-streekvergaderingen van januari.

Deze flyer kan je gebruiken om  reclame te maken bij je leden.

Meer info over deze campagne vind je hier.

Delen