Provincie Limburg

Nieuws

 

Kwb zomert

bundeling zomerse activiteiten 

Ook in de zomermaanden organiseren een pak kwb-ploegen bruisende activiteiten (fiets-foto-zoektochten, wereldbekerwedstrijden op groot scherm, vakantie in je straat, …). Vanuit kwb Limburg willen we deze bundelen en verder bekend maken.
Wil je afdeling graag mee op deze kalender? Stuur de nodige informatie (prijs, data, locatie, contact, …) dan door naar je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Startfeest én café mangé

vrijdag 25 mei 2018

Kom proeven van alle activiteiten die we voor jou en je afdeling in petto hebben. Niet alleen bestuursleden, maar alle medewerkers en partners van je afdeling zijn meer dan welkom op ons startfeest. 
Dit jaar organiseren we opnieuw voor de officiële start van de avond een heus café mangé! Je hoeft dus niet in alle haast thuis te eten die avond; want je kan lekker en goedkoop aan tafel schuiven in ons eigen kwb-restaurant.
De deuren van onze café mangé gaan open om 18 uur. Het (verrassings)menu kost slechts 5 euro (ter plaatse te betalen). We vragen je wel om voor 14 mei te laten weten met hoeveel personen van je afdeling je mee aan tafel schuift. Laat hierbij ook even weten of er vegetariërs bijzijn. 

Het startfeest zelf begint om 19u30 en zal plaatsvinden op een nieuwe locatie in Berkenbos (Ons Huis, Pastoor Paquaylaan 127, 3550 Heusden-Zolder). In bijlage  vind je de officiële uitnodiging. Inschrijven kan via een mailtje naar je afdelingsondersteuner of via onze goede vriend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

 

Aan de slag met GDPR

(de nieuwe privacywet) 

Niet alleen grote bedrijven vallen onder deze nieuwe wetgeving rond privacy, ook vrijwilligersorganisaties, zoals jouw kwb-afdeling, vallen onder deze nieuwe regels. De brochure ‘GDPR in je kwb-afdeling’ is ondertussen aangekomen in je afdeling. Ook hier  vind je alle nuttige info terug. 

Zit je nog met een vraag of ben je op zoek naar een helpende hand? Neem contact op met je afdelingsondersteuner en samen zorgen we ervoor dat ook jouw afdeling in orde is.

Delen

 

Vormingsmomenten vrije begeleiding in Limburg 

Sinds oktober 2017 moeten vrije begeleiders een vormingsmoment volgen vooraleer ze als begeleider aan de slag kunnen. Kwb biedt die vormingsmomenten aan. Ook jouw afdeling heeft de kans om deze vorming te organiseren, gegeven door gekwalificeerde lesgevers. 

Wist je trouwens dat iedere Limburgse kwb-afdeling die dit reeds organiseerde spreekt van een succes. 

Interesse om deze activiteit in jouw afdeling of gemeente te organiseren? 

Neem contact op met je afdelingsondersteuner en dan maken we er samen ook in jouw afdeling een succes van.

Delen

 

Samen-werken aan een nieuw jaarprogramma

Het lijkt misschien nog veraf, maar over enkele weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. 

Je afdelingsondersteuner en de kwb’ers van het algemeen secretariaat willen je bestuur graag meehelpen bij de uitwerking hiervan. Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een nieuwe aanpak om de programmatie te organiseren? Geef je datum en locatie door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en samen maken we er een geslaagd programmatiemoment van.

Delen

 

Bestuurshappening

Onze bestuurshappening (van 8 maart) ligt alweer enkele weken achter ons. We willen via deze nieuwsbrief iedere kwb’er die de avond mee-maakte bedanken om er een echte kwb-happening van te maken. Op onze facebookpagina kan je de foto’s van de avond terugvinden. 

Delen

 

Rijbewijs behalen? Startpakket vrije begeleiding!

De laatste jaren is er veel veranderd om je rijbewijs te kunnen behalen. De vrije begeleiding blijft mogelijk, maar sinds 1 oktober 2017 moet je als begeleider eerst een vormingsmoment van 3 uur volgen voordat je op een voorlopig rijbewijs kan worden opgenomen. Kwb biedt deze vorming aan, gegeven door gekwalificeerde lesgevers. De 3 try-outs in Limburg zijn achter de rug en waren telkens volzet. Deze dienstverlening mikt op 35- tot 55-jarigen en is een mooie aanvulling in het programma om positief mee naar buiten te treden in jouw gemeente. 

Interesse om deze activiteit ook in jouw afdeling of gemeente te organiseren? Neem contact op met je afdelingsondersteuner en dan maken we er samen een succes van. 

Delen