Provincie Limburg

Nieuws

 

Campagne in de kijker: iedereen burgemeester 

Met ‘Iedereen Burgemeester’ daagt Beweging.net verenigingen, sociale organisaties en burgers uit om ideeën voor hun stad of gemeente te delen. Naast ideeën posten, kan je ook andere ideeën beoordelen en erop reageren. 

Ga je samen met je kwb-ploeg de uitdaging aan? Neem je deze kans om samen met je afdeling ideeën te verzamelen voor een bruisende buurt in je gemeente? 

Het online platform iedereenburgemeester.be staat open tot eind 2017. Vanaf begin 2018 start beweging.net met de opmaak van gemeentelijke beleidsprogramma’s en –voorstellen. Daarbij kunnen en zullen de ideeën vanop iedereenburgemeester.be als inspiratie dienen. 

Delen

 

Uitnodiging: Rerum Novarum 2017

De beweging in nieuwe tijden 

Beweging.net Limburg nodigt jou en je afdeling uit op de Rerum Novarum viering van dinsdag 23 mei 2017 vanaf 18 uur in ZLDR Luchtfabriek - Marktplein 5, Heusden-Zolder.
Meer informatie en inschrijvingen via beweging.net/limburg

Programma 

 • Tussen 18 uur en 19u30: mogelijkheid tot begeleid bezoek in het gebouw.
 • 19u30: welkom en thema ‘de beweging in nieuwe tijden’.
 • 21u15: vriendschapsreceptie

Delen

 

Startfeest én café mangé – woensdagavond 31 mei 


Op deze avond kan je komen proeven van alle activiteiten die we voor jou en je afdeling in petto hebben. Niet alleen bestuursleden, maar alle medewerkers en partners van je afdeling zijn meer dan welkom. 

Dit jaar organiseren we opnieuw voor de officiële start van het startfeest een heuse café mangé! Je hoeft dus niet in alle haast thuis te eten die avond; want je kan lekker en goedkoop aan tafel schuiven in ons eigen kwb-restaurant. De deuren van onze café mangé gaan open om 18 uur. Het (verrassings)menu kost slechts 4 euro (ter plaatse te betalen).
We vragen je wel om voor 24 mei te laten weten met hoeveel personen van je afdeling je mee aan tafel schuift. Laat hierbij ook even weten of er vegetariërs bijzijn. 

Het startfeest zelf begint om 19u30 en zal plaatsvinden op een nieuwe locatie. Hier vind je de officiële uitnodiging. Inschrijven kan via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze goede vriend Korpus. 

Delen

 

Samen-werken aan een nieuw jaarprogramma 

Het lijkt nog veraf, maar over enkele weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. 

Je afdelingsondersteuner en kwb’ers van het algemeen secretariaat willen je bestuur graag meehelpen bij de uitwerking hiervan. 

Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een andere aanpak om de programmatie te organiseren? 

Geef je programmatiedatum en locatie door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat weten of je graag gebruik maakt van een helpende hand. 

Delen

 

Afscheid Bart Theys  

Na een pak boeiende jaren neemt kwb Limburg afscheid van zijn coach Bart Theys. Vanaf april gaat hij aan de slag binnen ACV. 

Bart was niet alleen de coach van de afdelingsondersteuners in Antwerpen en Limburg; hij volgde onder meer onze Limburgse Beleidsgroep op en nam de signalen vanuit onze provincie mee naar de bovenbouw van kwb. Ook via deze weg willen we hem danken voor zijn jarenlange inzet voor kwb, zijn constructieve manier van werken en zijn geloof in onze vrijwilligersvereniging. 

Vanuit kwb Limburg hopen we op een spoedige opvolging en wensen we Bart heel veel succes en plezier in zijn nieuwe job. 

Delen

 

Activiteit in de kijker: fit op de fiets

Kwb en FALOS-SPORT+ willen meer mensen aan het fietsen krijgen want fietsen is gezond, ontspannend en het neemt stress weg. Fit op de fiets wordt op maat geschreven van onze afdelingen. Beginners kunnen fietsen van 0 tot 50km. Maar ook voor de meer getrainde atleten die graag een stapje verder willen gaan is er een gepaste uitdaging voorzien. Zij kunnen gaan voor de 100km. De trainingsperiode loopt over 10 weken. We raden aan om te starten in maart – april. 

Je bent nog niet overtuigd? Waarom moet je deelnemen? We zetten het even op een rijtje:

 • Het fietsprogramma is wetenschappelijk onderbouwd
 • De begeleider (fietscoach) krijgt trainingsschema’s om alle trainingen te begeleiden
 • De (fietscoaches) worden opgeleid door FALOS-SPORT+
 • One-page-note voor de fietshandelaar
 • Je wordt week per week een beetje fitter. Na 10 weken ben je in topconditie
 • Kwb-leden krijgen een fikse korting op het inschrijvingsgeld
 • Deelnemers krijgen een fietsfolder met tips en een drinkbus
 • Begeleiders krijgen daarbovenop een fluo-vestje en begeleidersmap
 • Uitstekende en complete verzekering via FALOS-SPORT+

Inschrijvingsgeld en verzekering

De prijs van de fietsverzekering van FALOS-SPORT+ zit geïntegreerd in het inschrijvingsgeld. 

 • Kostprijs met basisverzekering (enkel geldig tijdens de gezamenlijke trainingen): €25
 • Kostprijs met uitgebreide verzekering (ook geldig tijdens individuele/privétrainingen): €35
 • kwb-leden krijgen €10 korting! Alle deelnemers blijven verzekerd tot 31 december 2017.

Meer info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 02/246 52 71.

Delen

 

The Invisible city/Kakuma

Op 11 mei organiseren we samen met een handvol partners een filmvoorstelling mbt vluchtelingenproblematiek.

Deze filmvoorstelling gaat door op 11 mei 2017 om 19u30 in OC De Bark te Heusden-Zolder. 

Reserveren via Vormingsplus. Meer info.

Delen

 

Activiteit in de kijker: project luchtconsulenten

We brengen veel tijd binnen door, thuis en op het werk. Maar ook binnen kan de lucht vervuild zijn. Dit is een probleem voor zowel de gezondheid als het milieu. Beweging.net start daarom in samenwerking met de CM een nieuw project op.

Hiervoor zoeken ze vrijwilligers. Deze krijgen twee vormingsmomenten die hen opleiden tot Luchtconsulent. Vervolgens kunnen ze op huisbezoek bij buurtbewoners, familie of vrienden. Ze brengen het binnenhuismilieu in kaart en bevragen de gezondheid van de inwoners. Samen met de bewoners zoeken ze naar eventuele oplossingen. Heb je interesse?

Neem contact op met Jens Vaes - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0496 69 40 89.

Delen

 

Activiteit in de kijker: klimaatwandeling
(met gratis gids)

Vorig werkjaar lanceerden we via deze nieuwsbrief het aanbod van de provincie Limburg rond de klimaatwandeling. Inmiddels werden meer dan 100 klimaatwandelingen aangevraagd en begeleid.

Dit aanbod blijft ook in 2017. En het blijft gratis!
Interesse? Contacteer vrijblijvend het PNC (Provinciaal Natuurcentrum): 011 26 54 53 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Mag ik deze kurk van jou? 

Vanuit kwb Limburg steunen we de campagne van de Vlaspit vzw om zoveel mogelijk kurk in te zamelen. 

Waarom inzamelen? Zo voorkom je afval én je steunt een sociaal project. De Vlaspit in Scherpenheuvel recycleert de kurk tot isolatiemateriaal en geeft zo werkgelegenheid aan mensen met een beperking.

Wat inzamelen? Het gaat om kurken, stoppen en alle andere voorwerpen van zuivere onbehandelde kurk. Ook synthetische kurk of stoppen met plastic aan kunnen verwerkt worden.

Waar inzamelen? We verzamelen alle kurk tijdens de kwb-streekvergaderingen van januari.

Deze flyer kan je gebruiken om  reclame te maken bij je leden.

Meer info over deze campagne vind je hier.

Delen