Provincie Antwerpen

Nieuws

 

Inschrijving wandelcriterium 2019.

Vanaf nu kan er weer ingetekend worden voor het wandelcriterium 2019. Gelieve bijgevoegd documentje volledig en correct in te vullen en terug te mailen/sturen voor 26 januari 2018 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , U. Britsierslaan 5, 1030 Schaarbeek. 

De wandelverantwoordelijken van het afgelopen jaar krijgen dit invulformulier ook per mail afzonderlijk toegestuurd. Na inschrijving volgt eind januari een uitnodiging voor de planningsbijeenkomst te Nijlen op 27 februari 2018.

Delen

 

Driekoningentocht: Als kunst sociaal wordt.

Bij 'kunst' denken we vaak aan portretten, opera's, standbeelden,... Pieter Brueghel, een uit Antwerpen geïmmigreerde Marollien, zag dat anders! Voor hem was het dagelijks leven van de gewone man de grondstof en inspiratie voor zijn artistiek werk. Ook vandaag huizen in de Marollen een aantal interessante sociaal-artistieke projecten. Is kunst nog altijd iets voor de elite? Hoe maak je mensen, die andere beslommeringen aan hun hoofd hebben, warm voor het artistieke? Met een gegidste tocht gaan we op ontdekking naar de betekenis van kunst voor mensen in een precaire situatie.

Zondagnamiddag 7 januari 2018. De tocht duurt 2,5 uur. Na de wandeling is er nog een warme drank en een kramiekboterham voorzien in Nieuwland in de Lenglentierstraat 20 1000 Brussel (nabij het zuidstation).Vertrek naar keuze tussen 13u en 15u. Lokettenzaal Centraal station. Prijs: 7€. Kwb-leden € 5. inschrijven voor 28 december bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - 02/2465233.

Delen

 

Info verzekeringen en cursus voor vrije begeleiders

We willen alvast de aanwezigen bedanken. Zoals beloofd mailen we de nota’s van de info aan de aanwezige afdelingen. Hierbij vinden jullie de presentaties verzekeringen en rijbewijs.

Delen

 

Ledenbijdrage vernieuwing

 Op basis van de gegevens die op vrijdagavond 15 december 2017 (24u) in Korpus geregistreerd staan maken we een afdelingsfactuur van de ledenbeweging 2018. Deze ontvang je in de week van 18 december 2017. Afdelingen die niet met Korpus werken kunnen hun gegevens bezorgen tot vrijdag 8 december 2017 aan het algemeen secretariaat.

Delen

 

Kwb onbegrensd

Dankzij de sterkte van ons netwerk, heeft kwb veel leden en nemen veel mensen deel aan kwb-activiteiten. We zien ook wat nieuwkomers uit alle windstreken. Ook in onze buurt wonen er misschien wel. Allicht zit tussen deze nieuwkomers ook wel iemand waarvan je denkt: "Wel, kwb zou nog iets voor hem of haar zijn."

Spreek hen gerust aan met de meertalige Welkom-kaartjes die met de nieuwsbrief werden opgestuurd. 

Delen

 

Cleane kleren 

Op 1 april 2017 lanceert Wereldsolidariteit de campagne #cleanekleren. Naast ACV zullen ook kwb en OKRA SPORT + en de Schone Kleren Campagne meedoen. 

’Clean’ is een typische sportterm, geassocieerd met het spel ’eerlijk spelen’ en dat is ook wat we verwachten van de Belgische sportmerken. Met de campagne #cleanekleren richten we ons in de eerste plaats naar enkele Belgische sportmerken van teamkledij: Jartazi, Bioracer, Patrick, Vermarc. Naast JBC en Bel&Bo willen we ook dat de Belgische sportmerken lid worden van de Fair Wear Foundation.

Size does matter! We hebben massaal veel handtekeningen nodig om aan te tonen aan de sportmerken dat sporters, sportclubs, consumenten en verenigingen in België echt een verbetering willen van de arbeidsomstandigheden in de productielanden. 

Belgisch kampioen Philippe Gilbert zette als eerste zijn handtekening onder de campagne. 

Heb je zin om mee actie te voeren voor #cleanekleren? We hebben verschillende materialen voor jou ter beschikking: een flyer, stickers, petitielijsten, een fotostand. Alle materialen kan je vinden op onze website www.cleanekleren.be. Materiaal kan je ook aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen