Provincie Antwerpen

Nieuws

 

Verbondelijke Rerum-Novarumviering 

Alle Kwb-vrijwilligers zijn welkom!!!

Woensdag 24 mei om 20 uur in CC Zwaneberg, Cultuurplein, Heist-op-den-Berg. We zwaaien Frank Jansen, verbondssecretaris, uit. En genieten samen van een optreden van Jelle Cleymans & Band.

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – Toegang en deelname is gratis!

Delen

 

Startavond 

Op 19 mei stellen we het kwb-aanbod van 2018 voor. Dit doen we naar jaarlijkse traditie op de startavond. Het onthaal is vanaf 19u. Margriet Hermans zal de startavond openen met een hartverwarmend gebaar om 19u45. Om 20u starten we. In de bijlage vind je de uitnodiging. Inschrijven kan je tot en met vrijdag 5 mei 2017 bij je afdelingsondersteuner. 

Naast een algemeen overzicht van de activiteiten bieden we jullie de volgende werkwinkels aan:

  • De inleefweek armoede
  • Activiteiten op maat van het gezin
  • Veilig sporten 

2 extra’s: 

  • een masterclass vegetarische barbecue-tapa’s
  • buurt zonder grenzen: een Spel zonder Grenzen tussen de kwb-regio’s

Delen

 

Like & share 

Beweging.net Antwerpen sprokkelt ideeën voor de 21ste eeuw. Experten gaan vanuit hun achtergrond in op een thema. Nadien is er ruimte voor dialoog tussen de sprekers en het publiek. We leggen linken naar het lokale beleid en dagen iedereen uit om met deze inspiratie in de eigen buurt, gemeente of stad aan de slag te gaan. De uitnodiging vind je bij hier.

Delen

 

Kwb onbegrensd

Dankzij de sterkte van ons netwerk, heeft kwb veel leden en nemen veel mensen deel aan kwb-activiteiten. We zien ook wat nieuwkomers uit alle windstreken. Ook in onze buurt wonen er misschien wel. Allicht zit tussen deze nieuwkomers ook wel iemand waarvan je denkt: "Wel, kwb zou nog iets voor hem of haar zijn."

Spreek hen gerust aan met de meertalige Welkom-kaartjes die met de nieuwsbrief werden opgestuurd. 

Delen

 

Bronzen pagadder 

Kom op dinsdag 23 mei 2017 om 20 uur naar de Singel, Desguinlei 25, in Antwerpen voor de uitreiking van De Bronzen Pagadder.  Maak kennis met de drie genomineerde vrijwilligersprojecten en supporter voor je favoriet. Kom genieten van optredens van Billie Kawende, Els Dottermans, Wim Opbrouck en Orquestra Patagon onder leiding van Jan De Smet. 

De toegang is gratis na verplichte inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een uitnodiging vind je in de bijlage.  

Delen

 

Cleane kleren 

Op 1 april 2017 lanceert Wereldsolidariteit de campagne #cleanekleren. Naast ACV zullen ook kwb en OKRA SPORT + en de Schone Kleren Campagne meedoen. 

’Clean’ is een typische sportterm, geassocieerd met het spel ’eerlijk spelen’ en dat is ook wat we verwachten van de Belgische sportmerken. Met de campagne #cleanekleren richten we ons in de eerste plaats naar enkele Belgische sportmerken van teamkledij: Jartazi, Bioracer, Patrick, Vermarc. Naast JBC en Bel&Bo willen we ook dat de Belgische sportmerken lid worden van de Fair Wear Foundation.

Size does matter! We hebben massaal veel handtekeningen nodig om aan te tonen aan de sportmerken dat sporters, sportclubs, consumenten en verenigingen in België echt een verbetering willen van de arbeidsomstandigheden in de productielanden. 

Belgisch kampioen Philippe Gilbert zette als eerste zijn handtekening onder de campagne. 

Heb je zin om mee actie te voeren voor #cleanekleren? We hebben verschillende materialen voor jou ter beschikking: een flyer, stickers, petitielijsten, een fotostand. Alle materialen kan je vinden op onze website www.cleanekleren.be. Materiaal kan je ook aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Beweging.net Antwerpen sprokkelt ideeën voor de 21ste eeuw. 

We trekken door de Antwerpse regio met een reeks van zes boeiende thema-avonden op symbolische locaties. 

We leggen linken naar het lokale beleid en dagen iedereen uit om met deze inspiratie in de buurt, gemeente of stad aan de slag te gaan.

Interesse? Klik hier.

Delen

 

Kwb onbegrensd

We geven jullie graag de kans om even stil te staan bij de K in kwb op jullie volgende bestuursvergadering. Kwb heeft vrijwilligers opgeleid om een gesprek te begeleiden over mensen die vluchten in deze tijden. Het gesprek duurt een uur en gaat over wie, wat, waar en waarom. Het bestuursgesprek aanvragen voor volgende vergadering kan je doen door een mail te sturen naar je afdelingsondersteuner of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen