Provincie Antwerpen

Nieuws

 

Kwb samen met EVA

EVA Antwerpen maakte met hun masterclass vegetarische BBQ-hapjes een succesvolle doortocht op onze startavond in Malle. Foto’s en een verslag kan je hier terugvinden op. 

Op zondag 17 september organiseert EVA op de Grote Markt in Antwerpen de langste veggietafel. De langste tafel vraagt vele handen om te helpen en dus zoeken we nog vrijwilligers om dit mee mogelijk te maken. Als jij of je kookploeg zin heeft om deel te nemen kan je dit melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meer info.

Delen

 

Streekbijeenkomsten najaar 2017 

Kempen Zuid

 • Laakdal-Meerhout: donderdag 14 september van 19u30 tot 21u30 in het Klompenmuseum, Hoeve Den Eik 3 in Veerle (vroeger heette de straat Grensstraat 45)
 • Geel: dinsdag 19 september van 19u30 tot 21u30 in het Gasthuismuseum, Gasthuisstraat 1 in Geel
 • Herentals-Westerlo: donderdag 21 september van 19u30 tot 21u30 in het Draaiorgelmuseum, Kloosterstraat 25 in Voortkapel
 • Balen-Dessel-Mol: dinsdag 17 oktober van 19u30 tot 21u30 in het Kruiermuseum, Vaartstraat 29 in Balen

De bestuurshappening in Kempen Zuid is gepland op zondagnamiddag 22 april 2018 in Hidrodoe te Herentals.  

Kempen Noord 

 • Voorkempen: maandag 11 september van 20u tot 22u in Gemeenschapscentrum Sint-Jozeflei te Westmalle (Zaal E).
 • Turnhout Noorderkempen: donderdag 14 september van 20u-22u in de Oude Pastorij. Donckstraat 27, Meer (Hoogstraten).
 • Turnhout-Arourera-Lille-Kasterlee: woensdag 27 september van 20u-22u in de bovenzaal van het Gildenhuis. Peperstraat 4, Retie. 

Antwerpen Noorderkempen: donderdag 28 september van 20u-22u in GC ’t Klepke. Theo Verellenlaan 90, Gooreind (Wuustwezel). 

Regio Antwerpen

 • Antwerpen fusiestad: maandag 9 oktober
 • Antwerpen Rand: dinsdag 10 oktober
 • Antwerpen Noord: woensdag 11 oktober
 • Rupel: maandag 16 oktober

De uren en locaties worden in september meegedeeld. 

Mechelen: De gegevens worden in september meegedeeld. 

Delen

 

Planningsdatum 

Over enkele weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. 

Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of iemand die mee creatief nadenkt? Je afdelingsondersteuner en kwb’ers van het algemeen secretariaat willen graag meehelpen.  Geef je planningsdatum, uur en locatie door aan je ondersteuner.  

Delen

 

Kwb onbegrensd

Dankzij de sterkte van ons netwerk, heeft kwb veel leden en nemen veel mensen deel aan kwb-activiteiten. We zien ook wat nieuwkomers uit alle windstreken. Ook in onze buurt wonen er misschien wel. Allicht zit tussen deze nieuwkomers ook wel iemand waarvan je denkt: "Wel, kwb zou nog iets voor hem of haar zijn."

Spreek hen gerust aan met de meertalige Welkom-kaartjes die met de nieuwsbrief werden opgestuurd. 

Delen

 

Cleane kleren 

Op 1 april 2017 lanceert Wereldsolidariteit de campagne #cleanekleren. Naast ACV zullen ook kwb en OKRA SPORT + en de Schone Kleren Campagne meedoen. 

’Clean’ is een typische sportterm, geassocieerd met het spel ’eerlijk spelen’ en dat is ook wat we verwachten van de Belgische sportmerken. Met de campagne #cleanekleren richten we ons in de eerste plaats naar enkele Belgische sportmerken van teamkledij: Jartazi, Bioracer, Patrick, Vermarc. Naast JBC en Bel&Bo willen we ook dat de Belgische sportmerken lid worden van de Fair Wear Foundation.

Size does matter! We hebben massaal veel handtekeningen nodig om aan te tonen aan de sportmerken dat sporters, sportclubs, consumenten en verenigingen in België echt een verbetering willen van de arbeidsomstandigheden in de productielanden. 

Belgisch kampioen Philippe Gilbert zette als eerste zijn handtekening onder de campagne. 

Heb je zin om mee actie te voeren voor #cleanekleren? We hebben verschillende materialen voor jou ter beschikking: een flyer, stickers, petitielijsten, een fotostand. Alle materialen kan je vinden op onze website www.cleanekleren.be. Materiaal kan je ook aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Beweging.net Antwerpen sprokkelt ideeën voor de 21ste eeuw. 

We trekken door de Antwerpse regio met een reeks van zes boeiende thema-avonden op symbolische locaties. 

We leggen linken naar het lokale beleid en dagen iedereen uit om met deze inspiratie in de buurt, gemeente of stad aan de slag te gaan.

Interesse? Klik hier.

Delen

 

Kwb onbegrensd

We geven jullie graag de kans om even stil te staan bij de K in kwb op jullie volgende bestuursvergadering. Kwb heeft vrijwilligers opgeleid om een gesprek te begeleiden over mensen die vluchten in deze tijden. Het gesprek duurt een uur en gaat over wie, wat, waar en waarom. Het bestuursgesprek aanvragen voor volgende vergadering kan je doen door een mail te sturen naar je afdelingsondersteuner of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen