Provincie Antwerpen

Nieuws

 

Kort nieuws

  • De startdagen van Beweging.net komen er aan. Je bent welkom op één van volgende data:
  1. 25-10-2017 Antwerpen
  2. 28-11-2017 Mechelen Turnhout
    Meer info op www.beweging.net 
  • De folder voorjaarsvakanties Spanje 2018 is uit en de wandel-, fiets- en cultuurreizen zijn boekbaar. Doorbladeren van de folder kan hier. We organiseren nav die reizen ook infodagen met gekende sportartsen en diëtisten in Oudenaarde (21/10), Lokeren (26/10) en Tessenderlo (06/11). Toegang is gratis, inschrijven verplicht (via www.govaka.be). Meer info vind je hier.

Delen

 

Infoavond

In een vorige nieuwsbrief en Raak kon je reeds lezen dat er wat wijzigingen zijn in de kwb-verzekering en de actie rijbewijs. We willen jullie extra ondersteunen met een infoavond over deze onderwerpen, waar je ook met je vragen terecht kan Datum: dinsdag 14 november 2017 om 20u in het provinciaal vormingscentrum in Malle (Smekensstraat 61).

Je kan kiezen tussen de info over:

  • Verzekeringen: de kwb-verzekering als goede basis met mogelijke aanvullende verzekeringen.
  • Actie Rijbewijs: veranderingen in de wet en het aanbod van kwb.

Inschrijven kan via je afdelingsondersteuner of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Park en bosloop

De Park- en bosloop staat opnieuw voor de deur. Zowel de recreatieve jogger als de competitieloper kunnen er genieten van de mooie ongerepte natuur op het domein De Beeltjens in Westerlo. 

Wanneer? Zaterdag 28 oktober 2018. De vrije loop start om 11u. De eerste jogging is om 13u40.

En allemaal samen,… om dit alles in goede banen te leiden zijn er veel helpende handen en supporters welkom. Helpende handen mogen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Alle supporters verwachten we met vlag en wimpel op post! 

Delen

 

Personeel 

Op 1 september maakt Jochen Szkilny, educatief medewerker van de regio Mechelen, de overstap naar een nieuwe job binnen kwb: hij wordt de coach voor alle educatieve medewerkers van kwb. We wensen Jochen het allerbeste in zijn nieuwe job!

Delen

 

Kwb samen met EVA

EVA Antwerpen maakte met hun masterclass vegetarische BBQ-hapjes een succesvolle doortocht op onze startavond in Malle. Foto’s en een verslag kan je hier terugvinden op. 

Op zondag 17 september organiseert EVA op de Grote Markt in Antwerpen de langste veggietafel. De langste tafel vraagt vele handen om te helpen en dus zoeken we nog vrijwilligers om dit mee mogelijk te maken. Als jij of je kookploeg zin heeft om deel te nemen kan je dit melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meer info.

Delen

 

Planningsdatum 

Over enkele weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. 

Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of iemand die mee creatief nadenkt? Je afdelingsondersteuner en kwb’ers van het algemeen secretariaat willen graag meehelpen.  Geef je planningsdatum, uur en locatie door aan je ondersteuner.  

Delen

 

Kwb onbegrensd

Dankzij de sterkte van ons netwerk, heeft kwb veel leden en nemen veel mensen deel aan kwb-activiteiten. We zien ook wat nieuwkomers uit alle windstreken. Ook in onze buurt wonen er misschien wel. Allicht zit tussen deze nieuwkomers ook wel iemand waarvan je denkt: "Wel, kwb zou nog iets voor hem of haar zijn."

Spreek hen gerust aan met de meertalige Welkom-kaartjes die met de nieuwsbrief werden opgestuurd. 

Delen

 

Cleane kleren 

Op 1 april 2017 lanceert Wereldsolidariteit de campagne #cleanekleren. Naast ACV zullen ook kwb en OKRA SPORT + en de Schone Kleren Campagne meedoen. 

’Clean’ is een typische sportterm, geassocieerd met het spel ’eerlijk spelen’ en dat is ook wat we verwachten van de Belgische sportmerken. Met de campagne #cleanekleren richten we ons in de eerste plaats naar enkele Belgische sportmerken van teamkledij: Jartazi, Bioracer, Patrick, Vermarc. Naast JBC en Bel&Bo willen we ook dat de Belgische sportmerken lid worden van de Fair Wear Foundation.

Size does matter! We hebben massaal veel handtekeningen nodig om aan te tonen aan de sportmerken dat sporters, sportclubs, consumenten en verenigingen in België echt een verbetering willen van de arbeidsomstandigheden in de productielanden. 

Belgisch kampioen Philippe Gilbert zette als eerste zijn handtekening onder de campagne. 

Heb je zin om mee actie te voeren voor #cleanekleren? We hebben verschillende materialen voor jou ter beschikking: een flyer, stickers, petitielijsten, een fotostand. Alle materialen kan je vinden op onze website www.cleanekleren.be. Materiaal kan je ook aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen