ledenblad

raak

 

Deze maand in Raak

Op 8 maart staan vrouwen overal ter wereld centraal. Sinds 1978 is die datum door de Verenigde Naties erkend als Internationale Vrouwendag. Wereldwijd wordt dan actie gevoerd voor gelijke rechten voor vrouwen en worden onrechtvaardigheden of mistoestanden aangekaart. De datum is niet willekeurig gekozen. In 1908 vond op 8 maart immers de eerste staking plaats door vrouwen. In New York werd geijverd voor betere arbeidsomstandigheden en hogere lonen in de textielsector.

Vandaag zijn we meer dan honderd jaar na die eerste vrouwenstaking. Nog steeds werken vrouwen in slechte omstandigheden of tegen een lager loon. Nog steeds hebben vrouwen niet overal dezelfde rechten als mannen. Nog steeds worden vrouwen gediscrimineerd, nageroepen of misbruikt. Ook bij ons.

Daarom overgieten we deze Raak met een vrouwelijk sausje. We laten vrouwen aan het woord en schetsen een beeld van het leven als vrouw anno 2017. En we zetten ook de vrouwen binnen kwb in het zonnetje. Want achter én voor de schermen zijn zij onmisbare steunpilaren, overal waar kwb wordt gemaakt.

 

Raak wedstrijd

Vul hieronder je gegevens in om deel te nemen aan de wedstrijd.