Kwb gaat aan de slag

van pallet tot meubel

 
Aan de slag met wegwerppalletten. Vanaf volgende maand geven we houten palletten een tweede leven. Een salontafel, een barkast, een bloembak of een tuinbank. Wat en hoe? Op onze programmasite lees je het. Meer ideeën en tips vind je hier.

meer.

één  van  de  kinderen  is  jarig

HELP

 

Commerciële mogelijkheden die veel geld kosten. Kinderen moeten niet creatief zijn en gewoon het feestje ondergaan.
Wij proberen een alternatief te bieden

meer.

 


nu in de kijker

Zuid-België

Kerst in Wallonië

meer

Kerst in Wallonië

Houtpellets

Bestel je houtpellets

meer

Ecopower

Korting code

KWB17DEAL

meer

Ledlampen met kwb-voordeel

Armoede-inleefweek:terugblik

YIEHASTRIPS!

Neem je favoriete striphelden overal mee...

meer

YIEHASTRIPS!

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Over dromen, plannen en de angst voor mislukking

Voorwoord Raak april 2017

Het lijkt erg logisch om ervan uit te gaan dat keuzes hebben een goeie zaak is. Je hebt meer opties om uit te kiezen en hoe meer keuze, hoe meer mogelijkheden. Psychologen beweren echter dat deze veronderstelling niet klopt. Het hebben van een keuze is inderdaad beter dan geen keuzes hebben. Maar meer keuze leidt niet noodzakelijk tot meer tevredenheid. Bij een teveel aan keuzes raken mensen verlamd en kiezen ze niet meer. Het leidt zelfs tot stress en de angst om de verkeerde keuze te maken stijgt. Dat noemt men de keuzeparadox.

FOMO (= Fear Of Missing Out) is een syndroom dat steeds vaker opduikt, vooral bij de jongere generaties. Je durft geen keuzes meer te maken in het leven uit angst om de verkeerde beslissingen te nemen.

De angst om fouten te maken en om te mislukken is misschien wel de grootste factor in het niet durven waarmaken van dromen en plannen. In onzekere tijden met een slechte economie is het gemakkelijker om op veilig te spelen. Maar … aan het op veilig spelen zijn ook risico’s verbonden. Als je nooit durft te mislukken, zal de meetlat van je succes nooit erg hoog liggen. Velen onderschatten hun eigen talent en de kans om terug recht te krabbelen na een tegenslag.

Lees meer...