Park- en

bosloop

 

Op 28 oktober organiseren we voor de 60ste keer de Park- en bosloop in Westerlo. Deze feesteditie wil je beslist niet missen. Kom genieten van onze duurzame loop in de mooie ongerepte natuur op het domein De Beeltjens.

meer.

Hier is het nieuwe

programma

 

Benieuwd welke activiteiten je afdeling kan organiseren in 2018? Neem dan gerust een kijkje op de splinternieuwe programmasite van kwb!

meer.

 


nu in de kijker

Houtpellets

Bestel je houtpellets

meer

Ecopower

28 oktober

Jubileumeditie

meer

Park- en bosloop

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

En nu: handelen!

Voorwoord Raak februari 2017

Migratie, asiel en vluchtelingen bespreekbaar maken, dat is wat we in kwb de voorbije maanden hebben gedaan. De oude slagzin ‘zien, oordelen, handelen’ was de leidraad voor de campagne ‘kwb onbegrensd’, die in september van start ging.

Meer dan 50 kwb-groepen organiseerden de voorbije maanden een bestuursgesprek, de voorstellingen ‘Een tocht als vluchteling’ van Margriet Hermans waren een groot succes. En tot eind december 2017 kun je bijna iedere dinsdag Jonas Slaats met ‘Van Brussel tot Bagdad’ aan het werk zien, ergens te gast bij een kwb-afdeling. Of je kan als kwb-groep de inleefwandeling ‘In het spoor van een vluchteling’ in Brussel meemaken. Ook in deze Raak kun je er meer over lezen.

Maar er is meer. Want na het ‘zien’ en het ‘oordelen’, is het nu tijd om te handelen. Maart 2017 wordt de campagnemaand van ‘kwb onbegrensd’. We vragen onze kwb-afdelingen om actie te ondernemen. Om een eigen activiteit open te stellen om zo nieuwkomers in de gemeente welkom te heten. Als we vluchtelingen betrekken bij onze activiteiten en interesse tonen voor hun situatie, dan worden dat boeiende ontmoetingen. Dan kunnen verhalen verteld worden, dan kan Nederlands geoefend worden en kunnen ervaringen uitgewisseld worden. Dan kan geholpen worden bij het zoeken naar werk, naar huisvesting.

Dan wordt samen-leven beter.

Lees meer...