Kwb gaat aan de slag

van pallet tot meubel

 
Aan de slag met wegwerppalletten. Vanaf volgende maand geven we houten palletten een tweede leven. Een salontafel, een barkast, een bloembak of een tuinbank. Wat en hoe? Op onze programmasite lees je het. Meer ideeën en tips vind je hier.

meer.

één  van  de  kinderen  is  jarig

HELP

 

Commerciële mogelijkheden die veel geld kosten. Kinderen moeten niet creatief zijn en gewoon het feestje ondergaan.
Wij proberen een alternatief te bieden

meer.

 


nu in de kijker

Zuid-België

Kerst in Wallonië

meer

Kerst in Wallonië

Houtpellets

Bestel je houtpellets

meer

Ecopower

Korting code

KWB17DEAL

meer

Ledlampen met kwb-voordeel

Armoede-inleefweek:terugblik

YIEHASTRIPS!

Neem je favoriete striphelden overal mee...

meer

YIEHASTRIPS!

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

(V)rij(e) begeleiding

Voorwoord Raak mei

De rijopleiding en het rijexamen worden binnenkort hervormd en dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Het moet ervoor zorgen dat jongeren technisch klaar zijn om deel te nemen aan het verkeer. Maar het moet ook het aantal verkeersongevallen waar jongeren bij betrokken zijn, doen dalen.

In de vernieuwingen zit onder andere een gefaseerde opleiding met langere oefenperiode, een uitgebreider examen en een terugkeermoment. Dat alles zal tot betere resultaten leiden. Ook vrije begeleiding - leren rijden met ouders of andere bekenden uit de kennissenkring - past nog altijd in dat plaatje.

Kwb stimuleert al tientallen jaren die vrije rijbegeleiding. Omdat het een goede en betaalbare methode is om je rijbewijs te behalen. Het is bewezen dat vrije rijbegeleiding even kwalitatief is als een opleiding door professionele instructeurs. Alle onderzoeken die er in het verleden geweest zijn - zowel naar slaagkansen op het examen als naar risico op ongeval na het behalen van het rijbewijs - tonen dat aan. Ook tijdens de opleiding gebeuren er bij vrije begeleiding minder ongevallen. Mede door het hoge aantal oefenuren - vaak ook gecombineerd met een (korte) opleiding door professionele rijinstructeurs - bewijst deze opleidingsmethode haar deugd.

Lees meer...