Samana

de boodschappenlijn

 
Voor mensen die door ziekte of een beperking aan huis gebonden zijn, zijn boodschappen een hele opgave. Waarom zou jij voor hen niet even wat boodschappen van de winkel meebrengen...

meer.

We helpen je graag!

nieuwe privacywet

 

Heb je al gehoord van de nieuwe privacywet (de GDPR)die in voege treedt vanaf 25 mei? Zorg dat ook jouw kwb-afdeling in orde is. We helpen je hier graag bij!

meer.

 


Zorgeloos fietsplezier?

korting op VAB-Fietsbijstand

meer

korting op VAB-Fietsbijstand

Ledenvoordeel - Belvilla

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Veilig schoolverkeer

Voorwoord Raak september 17

Vanaf deze maand vertrekken weer elke ochtend meer dan één miljoen Vlaamse kinderen naar school. Ik wil je geen schrik aanjagen, maar dat is niet zonder risico. Elke dag zijn bijna veertig kinderen tussen drie en achttien jaar op een of andere manier betrokken bij een verkeersongeval. Die hebben vaak vreselijke gevolgen, zowel voor het kind, zijn of haar familie, als voor de chauffeur.

‘Als iedereen zich in het verkeer gedraagt zoals hij of zij hoopt dat anderen zich zullen gedragen, wordt het vast een goeie en veilige start van het schooljaar.’

De start van het nieuwe schooljaar is voor ouders, kinderen en leerkrachten opnieuw een aanpassing. Kinderen zijn vaak hun speelsheid van de grote vakantie nog niet afgeleerd en ouders willen (of moeten) zich na het afzetten van hun kinderen aan school haasten naar het werk. Ook voor de overige automobilisten en weggebruikers is het weer wennen aan kinderen, na twee relatief rustige maanden op de weg. Daarom moeten we de hele maand september nog meer dan anders aandacht besteden aan het verkeersgedrag aan de schoolpoorten, maar ook op de belangrijkste routes van en naar de scholen.

Verschillende facetten en personen spelen hierbij een rol. Ik zet er enkele op een rij. Als ouder doe je er altijd goed aan om voor de start van het schooljaar de route naar school samen met je kinderen al een paar keer af te leggen. Zo kan je hen wijzen op mogelijke gevaarlijke punten voor ze zich in het drukke schoolverkeer storten. Oma wist het al: oefening baart kunst. Dat is ook zo met fietsen of wandelen naar school.

Lees meer...