Park- en

bosloop

 

Op 28 oktober organiseren we voor de 60ste keer de Park- en bosloop in Westerlo. Deze feesteditie wil je beslist niet missen. Kom genieten van onze duurzame loop in de mooie ongerepte natuur op het domein De Beeltjens.

meer.

Hier is het nieuwe

programma

 

Benieuwd welke activiteiten je afdeling kan organiseren in 2018? Neem dan gerust een kijkje op de splinternieuwe programmasite van kwb!

meer.

 


nu in de kijker

Houtpellets

Bestel je houtpellets

meer

Ecopower

28 oktober

Jubileumeditie

meer

Park- en bosloop

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

(V)rij(e) begeleiding

Voorwoord Raak mei

De rijopleiding en het rijexamen worden binnenkort hervormd en dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Het moet ervoor zorgen dat jongeren technisch klaar zijn om deel te nemen aan het verkeer. Maar het moet ook het aantal verkeersongevallen waar jongeren bij betrokken zijn, doen dalen.

In de vernieuwingen zit onder andere een gefaseerde opleiding met langere oefenperiode, een uitgebreider examen en een terugkeermoment. Dat alles zal tot betere resultaten leiden. Ook vrije begeleiding - leren rijden met ouders of andere bekenden uit de kennissenkring - past nog altijd in dat plaatje.

Kwb stimuleert al tientallen jaren die vrije rijbegeleiding. Omdat het een goede en betaalbare methode is om je rijbewijs te behalen. Het is bewezen dat vrije rijbegeleiding even kwalitatief is als een opleiding door professionele instructeurs. Alle onderzoeken die er in het verleden geweest zijn - zowel naar slaagkansen op het examen als naar risico op ongeval na het behalen van het rijbewijs - tonen dat aan. Ook tijdens de opleiding gebeuren er bij vrije begeleiding minder ongevallen. Mede door het hoge aantal oefenuren - vaak ook gecombineerd met een (korte) opleiding door professionele rijinstructeurs - bewijst deze opleidingsmethode haar deugd.

Lees meer...