Kwb werft Verantwoordelijke aan:

Dienst Rijbewijs

 
Om de dienst Rijbewijs verder uit te bouwen zoeken wij een enthousiaste en geëngageerde medewerk(st)er.Benieuwd? Klik dan op meer...

meer.

We helpen je graag...

nieuwe privacywet

 

"Heb je al gehoord van de nieuwe privacywet (de GDPR) die in voege treedt vanaf 25 mei? Zorg dat ook jouw kwb-afdeling in orde is. We helpen je hier graag bij!"

meer.

 


beweging.net
Verbindingsfestival

FALOS-SPORT+
Nationale wandeldag

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Kwb blijft inzetten op vrije begeleiding

Persbericht 20/10/15

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft bekendgemaakt dat hij het rijexamen strenger wil maken. Zowel het theoretische gedeelte als het praktijkexamen zullen hervormd worden. De vrije rijbegeleiding staat daarbij onder druk. Kwb wijst op de noodzaak aan een betaalbare en kwalitatieve opleiding.

Om de verkeersveiligheid te verhogen, wil Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts het rijexamen strenger maken. Zo zou opnieuw meer aandacht gaan manoeuvres tijdens het praktische gedeelte van het rijexamen en zal het theoretische examen strenger gequoteerd worden. Kwb, de socioculturele gezinsvereniging, juicht het toe dat er meer aandacht gaat naar verkeersveiligheid. “Een extra focus op rijvaardigheid en een strenger examen zijn belangrijke aspecten daarvan, naast structurele maatregelen rond sensibilisering, sanctionering en infrastructuur”, vertelt Filip Lelie van kwb. “Bij de hervorming van de rijopleiding is het voor kwb evenwel belangrijk dat ook de vrije rijbegeleiding een plaats blijft krijgen.”

Lees meer...