Kwb

Onbegrensd

 

Kwb pakt vanaf september uit met de campagne 'Kwb onbegrensd': een campagne volledig in het teken van de vluchtelingenthematiek. We doen dit met veschillende initiatieven. Doen jullie mee?

meer.

Kies je favoriete

activiteit

 

De programmaties in de afdelingen komen er stilaan aan. Laat je ook weten welke activiteiten jouw favorieten zijn? Maak nu je keuze!

meer.

 


nu in de kijker

Kwb onbegrensd

Bestel je tickets

meer

Een tocht als vluchteling

Ledenvoordelen

Je lidkaart is geld waard

meer

Ledenvoordelen

Schone kleren

Fietsen voor schone kleren

meer

Schone kleren

Lesgevers

Kwb zoekt freelance lesgevers

meer

Gezocht: lesgevers

Kwb webshop

Kwb-materiaal in de webshop

meer

Kwb webshop

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Vakantie...

Voorwoord Raak juni-juli-augustus

Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse ‘vacare’, wat ‘vrij zijn van verplichtingen’ betekent. Het is dus de tijd waarin je niet naar school of naar het werk hoeft. Maar de laatste vijftig jaar wordt met vakantie vaak ‘op reis gaan’ bedoeld. Bij voorkeur naar het buitenland, ergens waar het zeker zonnig is, om te ontspannen of om bijzondere ervaringen op te doen.

Voor veel mensen is op reis gaan een must. De sociale druk om op vakantie te gaan vanuit de omgeving is groot. Zonder vakantiereis hoor je er in feite niet bij. Maar voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren. De bagage moet ingepakt worden, maar ook het huis moet veilig en proper zijn. En dat alles terwijl je moe bent van een jaar hard werken. Dit kan zelfs leiden tot … vakantiestress!

De zomer zou net de periode moeten zijn waar mensen wat meer tijd hebben, minder gestrest zijn. Als ik uit nostalgie terugkijk naar mijn kindertijd, was de zomervakantie ook de periode van buiten spelen op straat met de vriendjes, ouders die een stoel buiten zetten en samen een pint pakken en een babbeltje slaan … Vandaag mis ik dit een beetje. Nu organiseert men een nationale buitenspeeldag. Een speelstraat kan, maar moet aangevraagd worden met x-aantal handtekeningen van de buurtbewoners. Daarnaast geeft men subsidies om de buurt samen te brengen.

Lees meer...