Kwb

Onbegrensd

 

Kwb pakt vanaf september uit met de campagne 'Kwb onbegrensd': een campagne volledig in het teken van de vluchtelingenthematiek. We doen dit met veschillende initiatieven. Doen jullie mee?

meer.

Leden zoeken

leden

 

'Leden zoeken leden - part II' komt er aan! Ook dit jaar doet kwb een beroep op alle leden om mee nieuwe leden aan te spreken. En een leuk geschenkje te ontvangen ;-)

meer.

 


nu in de kijker

Kwb onbegrensd

Bestel je tickets

meer

Een tocht als vluchteling

Ledenvoordelen

Je lidkaart is geld waard

meer

Ledenvoordelen

Schone kleren

Fietsen voor schone kleren

meer

Schone kleren

Lesgevers

Kwb zoekt freelance lesgevers

meer

Gezocht: lesgevers

Kwb webshop

Kwb-materiaal in de webshop

meer

Kwb webshop

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Kwb zonder grenzen

Voorwoord Raak september

In heel Vlaanderen staan kwb’ers bekend voor hun grote betrokkenheid, en dat al vele jaren lang. Betrokkenheid met mensen in de vertrouwde omgeving, maar ook met de ruimere samenleving. “Wij willen een brede sociale beweging zijn in een kleiner wordende wereld”, zo staat het ook op papier, in onze Nieuwe Richtpunten. Die ambitie daagt ons uit om ons lot te verbinden met dat van mensen over de hele wereld die in verdrukking leven.

"Kwb'ers staan bekend om hun grote betrokkenheid"

De Nieuwe Richtpunten van kwb zijn ondertussen bijna vijftien jaar oud. Toch is de boodschap vandaag actueler dan ooit. De bevolking van Vlaanderen wijzigt grondig. We zien heel wat nieuwkomers uit alle windstreken. Vluchtelingen uit Syrië, Irak of Afghanistan, maar ook uit Somalië en andere streken van Afrika. Sommigen zullen terugkeren wanneer het weer veiliger is in hun land van herkomst, anderen zullen hier blijven wonen. Huisvesting, onderwijs en tewerkstelling zijn belangrijk om mensen hier een menswaardig bestaan te laten uitbouwen. Maar integratie moet ruimer verlopen.

Lees meer...