Kwb werft Verantwoordelijke aan:

Dienst Rijbewijs

 
Om de dienst Rijbewijs verder uit te bouwen zoeken wij een enthousiaste en geëngageerde medewerk(st)er.Benieuwd? Klik dan op meer...

meer.

We helpen je graag...

nieuwe privacywet

 

"Heb je al gehoord van de nieuwe privacywet (de GDPR) die in voege treedt vanaf 25 mei? Zorg dat ook jouw kwb-afdeling in orde is. We helpen je hier graag bij!"

meer.

 


beweging.net
Verbindingsfestival

FALOS-SPORT+
Nationale wandeldag

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

De kracht van sociale overwaarde

Voorwoord Raak februari

Mensen willen graag anderen helpen. Het mooie daarbij is dat zelden of nooit wordt gevraagd ‘Wat krijg ik daarvoor terug?’. Mensen vinden het blijkbaar gewoon leuk om iemand een stapje verder te helpen.

Nochtans heb ik de indruk dat we collectief hebben afgeleerd om anderen om hulp te vragen. Steeds vaker denken en zeggen mensen ‘Ik moet het zelf oplossen, zo hoort het’. Twee vooroordelen houden mensen tegen.

Vooroordeel 1: “Voor wat hoort wat”

Mensen helpen zit in onze genen. We hebben elkaar nodig om te overleven. Toch vragen we vandaag niet graag anderen om hulp. Door ons kapitalistisch systeem hebben we een ‘voor wat hoort wat’-samenleving gecreëerd. Iets zomaar doen, kan niet meer. Mensen zijn daarom bang om bij iemand in het krijt te staan. Want wie weet bestaat er wel zoiets als een sociale bankrekening.

 

‘Ik hoop dat het voor iedereen normaal wordt om elkaar te helpen'

Vooroordeel 2: “Hulp vragen is een teken van zwakte”

Fouten maken en falen, daar voelen we ons niet zo goed bij. Misschien komt dat door ons schoolsysteem, waarin het aantal fouten wordt opgeteld. We durven niet snel toe te geven dat we iets niet kunnen of niet weten. Maar geef toe: hoe meer je leert, hoe meer je beseft dat je weinig weet.

Lees meer...