Margriet

Hermans

 

Margriet Hermans speelt vijf maal voor kwb de conférence 'Een tocht als vluchteling'. Meer info en tickets bestellen kan via deze site.

meer.

Leden zoeken

leden

 

'Leden zoeken leden - part II' komt er aan! Ook dit jaar doet kwb een beroep op alle leden om mee nieuwe leden aan te spreken. En een leuk geschenkje te ontvangen ;-)

meer.

 


nu in de kijker

Lensonline

5% korting bij Lensonline

meer

Kwb-ledenvoordeel

Steun Haïti

Steun voor Haïti

meer

Steun Haïti

Duurzaam verwarmen

Ecopower-pellets met kwb-korting!

meer

Duurzaam verwarmen

Nigel Williams

"Er is wél een alternatief"

meer

Nigel Williams

Kwb onbegrensd

Bestel je tickets

meer

Een tocht als vluchteling

Lid worden

Lid worden van kwb

meer

Word kwb-lid!

Werkbaar werk

Voorwoord Raak oktober

Werkbaar werk, het is een wat wollig begrip dat we de laatste tijd steeds vaker zien opduiken. Een concept dat past binnen het debat over de hogere pensioenleeftijd en langere loopbanen. Hoe blijft dat langer werken draaglijk, hoe maken we dat realistisch? Het aantal mensen dat om fysieke en/of psychische redenen niet meer kan werken, stijgt immers elk jaar. Als we langer moeten werken, moeten we dat ook aankunnen. Het moet werkbaar zijn.

Maar werkbaar werk, wat moeten we daar nu precies onder verstaan? Dat lees je verderop in deze Raak. Maar het hele ‘werkbaar werk’-debat is niet zonder belang.

Werknemers die tevreden zijn over hun werk-privébalans zijn minder vaak ziek, gaan niet op zoek naar een andere baan en zien het zitten om te werken tot aan hun pensioen. Het effect gaat ook echter in de andere richting. Hoe beter mensen presteren op het werk, hoe gelukkiger ze zich voelen. Als die spiraal in gang wordt gezet, is dit een erg krachtig proces.

Lees meer...